Redactie
Redactie Gezondheid 5 jan 2018
Leestijd: 6 minuten

Het ideale mannenlichaam: dit vinden vrouwen

Laten wij voorop stellen dat je in de eerste plaats voor jezelf in de sportschool staat. Jij werkt aan het kweken van jouw ideale lichaam. Dat je hiermee ook vrouwen kunt imponeren, is van secundair belang, maar stiekem wel erg fijn. Maar imponeer je eigenlijk wel met een topfysiek en bijbehorende levensstijl? Wij legden ons vrouwenpanel enkele stellingen voor over het ideale mannenlichaam en meer.

Het ideale lichaam dat mannen nastreven is vaak net zo onrealistisch als het ideaalbeeld van vrouwen

Malu: “Het is gewoon niet realistisch voor iedereen. Moet je voorstellen: iedereen met een six pack. Dacht het niet.”

Nuria: “Ja, dat vind ik van wel. Mannen moeten misschien wel ‘sterk’ zijn en het gevoel kunnen geven dat een meisje veilig is bij ze, maar ik vind persoonlijk niet dat je daarvoor heel veel spieren moet kweken; laat staan compleet afgetraind moet zijn.”

Eva: “Yep. Net zo onrealistisch als dat ik ooit ga trouwen met Michiel Huisman (verdomme). Het is fijn als een man gewoon een gezond en fit lichaam heeft, maar niet zo’n ‘ideaal’ nastreeft. Want het sportregime wat daar vervolgens bij komt kijken, daar word je in de meeste gevallen geen leuker persoon van. En zeker ook niet aantrekkelijker.”

Joke-Jiers: “Dat is niet onrealistisch, echter moet je de beste versie van jezelf worden. Je kunt nooit exáct het lichaam hebben van bijv. Magic Mike omdat je misschien van nature minder brede schouders hebt. Perfect hoeft écht niet!”

 

Buikspieren zijn het toppunt van fysieke aantrekkelijkheid

Eva: “Na een paar keer ben je daar ook niet meer ondersteboven van. Maar die kop daarentegen, daar moeten we wél vaak genoeg tegenaan kijken, dus dat vind ik nog altijd het belangrijkst.”

Josephine: “Een beetje buikspier is mooi. Maar ik vind zwaar definieerde buikspieren (die je kunt tellen) niet per se het mooist.”

Renée: “Het gaat erom dat alles in verhouding is. Buikspieren zijn mooi, maar als er vervolgens een stel slappe dunne armen aan het lichaam hangt, vind ik die man meteen niet meer aantrekkelijk. Het gaat om het totaalplaatje: gezicht én het complete lichaam.”

Esmé: “Als hij dat zelf graag wil en zich er goed bij voelt, moet-ie dat zeker doen. Al zou ik elke dag wel een beetje overdreven vinden en voor mezelf ook best ongezellig.”

Renée: “Nee, helemaal goed juist. Als een man bezig is met zijn lichaam vind ik dat een goed teken. Eigenlijk stiekem ook een vereiste, omdat ik het zelf ook belangrijk vind en meerdere keren per week in de sportschool te vinden ben.”

Eva: “Moeilijk? Nee hoor. Maar 5x per week zou ik wel overdreven vinden. Ik zou er eerder moeite mee hebben als hij bijvoorbeeld constant groene smoothies staat te maken, zelfs na het uitgaan om zo een kater te voorkomen.”

De drie typen lichaamsbouw en hoe te trainen

Mannen slaan door in het gebruik van supplementen

Eva: “Als er tien potten superfoods, eiwitpoeder en macapoeders in zijn keukenkastje staan, dan ga ik me wel vragen stellen ja. Zoals: of hij dat geld niet beter uit kan geven aan romantische (gezonde) etentjes met zijn vriendin. Dat vinden wij vrouwen namelijk véél leuker en belangrijker.”

Eveline: “Ja, al mijn vrienden zijn van de shakes en dergelijke. Dan denk ik: dan ben je zo healthy bezig en ga daarna allemaal chemische shit (in mijn ogen) nemen. Maar misschien is dat mijn onkunde/onwetendheid. Ik geloof meer in een banaantje eten of een eitje koken als je lichaam dat nodig heeft.”

Joke-Jiers: “Supplementen vind ik toch altijd een beetje iets engs hebben en associeer ik helaas met doorgeslagen Amerikaanse bodybuilders die je in van die bizarre programma’s ziet. Bovendien hoeft dat tegenwoordig niet meer. Zoveel mogelijk met voeding, juiste training etc.”

Renée: “Ik vind proteïneshakes overdreven. Je moet je energie maar lekker uit voeding halen. Die eiwitshakes zijn alleen nodig als je als man écht problemen hebt met je lichaamsgewicht.”

 

Een klein buikje is niet erg

Nuria: “Haha, nee. Ik vind het juist heerlijk.”

Josephine: “Ik vind het juist gezellig.”

Eva: “Nope, zeker niet. Alsof wij vrouwen er allemaal zo strak bijlopen. Mijn voorkeur gaat natuurlijk wel uit naar een wat strakker exemplaar, maar van een keiharde six pack zou ik serieus bang worden. Het moet wel aaibaar en een tikje fluffy blijven.”

Esmé: “Vind ik niet erg nee. Ik heb liever ‘gewoon slank’ dan zo’n opgepompte man. Als je als vrouw zijnde zelf niet mega gespierd bent, maar dat van de man wel verwacht, vind ik dat nogal krom. En geloof me, dat is wel heel vaak het geval.”

Renée: “Het hangt van de leeftijd af. Maar een jonge vent met een buikje is voor mij echt een no-go.”

Eveline: “Nee, helemaal niet erg. Zo lang je jezelf verzorgt en lekker in je vel zit: ‘dikke’ prima, ‘meer om van te houwe’.”

Mannen maken elkaar (onbewust) gek met spieren kweken

Nuria: “Dat weet ik eerlijk gezegd niet, als ik zo’n gesprek zou opvangen zou ik er in ieder geval wel een beetje lacherig van worden. Heb een gesprek over iets wat er echt toe doet, denk ik dan.”

Renée: “Ik geloof wel dat mannen elkaar kunnen aansteken met hun sportverslaving. Een beetje competitie is goed, maar het moet niet doorslaan in obsessief gedrag. Plus: vrouwen willen over het algemeen geen grote spierbundel. De ideale man is naar mijn idee fit en dat betekent: goede conditie, verzorgd, gezond én sterk, maar niet bodybuilder sterk.”

Josephine: “Prima als je het doet, maar schreeuw het niet van de daken en plemp niet elke sit-up op Instagram. Ik vind het een soort compensatiegedrag… ‘Kijk mij eens cool zijn en keihard sporten, want ik ben zo’n #rockstar #superfit #lekkerding.’ Ik heb het gevoel dat er veel onzekere mannen tussen zitten.”

Esmé: “Ik denk dat mannen in de sportschool/bij crossfit/welke sport dan ook elkaar even gek maken als dat vrouwen dat doen. Maar mannen maken elkaar gek en vrouwen maken zichzelf gek. Dat is wel een groot verschil denk ik.”

Eva: “Ik hoop eigenlijk dat mannen hier te nuchter voor zijn, maar ik vrees toch dat dit wel het geval is. Ik denk dat mannen ook stiekem naar elkaar kijken in de sportschool. En je kunt mij niet wijs maken dat het jullie mannen koud laat wanneer je een halfnaakte Marwan Kenzari killer body op de featured foto van Manners ziet staan.”

 

Wat zijn dont’s voor mannen op het gebied van sport?

Joke-Jiers: “Ik vind het prima als een man bewust bezig is met zijn lichaam maar ik haat het als een jongen het er alleen maar over heeft. Dus niet lullen maar doen.”

Josephine: “Mannen die extreem op hun eten letten zodat ze gespierder door het leven kunnen gaan, vind ik echt onaantrekkelijk.”

Renée: “Zodra een man grotere borsten (spieren) heeft dan de borsten van een vrouw, dan is er iets niet helemaal oké.”

Eveline: “Van die kleine mannen die énorm opgepompt zijn. Wat éééééécht niet kan: van die mannen die alleen hun armen trainen. Mi gado… Van die enorme biceps, maar dan geen borst en spillebeentjes eronder. Niet doen. Gewoon niet doen.”

Eva: “Geordie Shore.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.