Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 8 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Droomhuis in mooiste stad België te koop voor opvallend lage prijs

De mooiste stad van België ligt op een uurtje rijden van Nederland, maar qua huizenprijzen is Gent lichtjaren van ons verwijderd. Ten goede, welteverstaan. Dit hypermoderne huis met drie slaapkamers en 180 vierkante meter woonoppervlak staat te koop voor nog geen 400.000 euro. Lap zeg.

Afgelopen weken taaiden we meermaals af naar Scandinavië, op zoek naar kansen op de lokale woningmarkt die in Nederland niet bestaan. En die vonden we, zoals dit appartement in Malmö waar je voor 200.000 euro kon wonen als de Zweedse koning.

Voor mensen die het best gezellig vinden als hun moeder op de koffie komt, of die zich geen televisieavond zonder Marielle Tweebeeke voor kunnen stellen, is het echter best een stap om naar Zweden te emigreren. Voor die mensen presenteren we dit droomhuis in Gent. Je bent er al met een klein uurtje doorrijden (in België mag je 120 op de snelweg) vanaf de Nederlandse grens.

Huis kopen in Gent 

Hoewel ook in België de huizenprijzen de afgelopen jaren zijn gestegen, moeten we toch regelmatig even met de ogen knijpen als we over Immoscoop (de Belgische Funda) scrollen. De gemiddelde huizenprijs in België ligt namelijk 100.000 euro lager dan in Nederland, waardoor het voelt alsof je voor het eerst in een Lidl bent na een leven lang shoppen bij Albert Heijn To Go. 

Dit huis in Gent is de allerbeste deal die we zijn tegengekomen. Het is hypermodern, heeft de best mogelijke duurzaamheidsrating en beslaat een voor stadse begrippen mega-oppervlakte van 185 m² (waaronder drie slaapkamers). Het historische centrum van Gent ligt op tien minuten fietsafstand. Toch kost het nog geen 400.000 euro. Krijg je er zelfs negen zonnepanelen gratis bij. 

Huis in België met drie slaapkamers voor minder dan 400.000 euro

‘Goesting is koop’, zeggen ze in België, wat zoiets betekent als ‘over smaak valt niet te twisten’. Toch kunnen we ons nauwelijks voorstellen dat de inrichting van dit huis niét naar iemands goesting is.

huis in gent kopen
(Afbeelding: Immoscoop)
huis in gent kopen
(Afbeelding: Immoscoop)
huis in gent kopen
(Afbeelding: Immoscoop)
huis in gent kopen
(Afbeelding: Immoscoop)

De mozaïektegels in de keuken, de houten vide boven de woonkamer, de pui in de woonkamer, het glazen dak boven de studeerkamer − het valt wat ons betreft allemaal binnen de categorie ‘droomhuis’.

Frituur Danny

Last and least: om de hoek van dit huis in Gent ligt Frituur Danny. Nu vinden wij een Frietje Vulkaan er niet heel appetijtelijk uitzien, maar misschien is deze frietvariant met hete saus, kip en gebakken uitjes wel precies naar jouw goesting − ja, dat woord zeggen we nu al voor de derde keer, maar veel meer belgicismen kennen we helaas niet.

bar in gent
(Afbeelding: Frituur Danny)

En anders kun je het aan de overkant van de straat wegspoelen met een Gentse Strop bij café ‘t Lammeken. Overtuigd van dit droomhuis in Gent en/of het assortiment van Frituur Danny? Reserveer dan snel een plekje bij de bezichtiging over een week via de website van Immoscoop.

Huis kopen in Noorwegen

Toch niet zo’n goede relatie met je moeder? Of meer fan van een broodje zure vis in plaats van een Frietje Vulkaan? Dan heb je meer aan dit huis in Noorwegen met het mooiste uitzicht ter wereld. Ben je ook nog drie ton goedkoper uit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.