Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De topfilm van deze zomer? Hugh Jackman maakt indruk in Reminiscence

Hugh Jackman speelt de hoofdrol in één van de meest veelbelovende films van deze zomer: Reminiscence. De eerste volledige trailer maakt indruk.

De bioscopen zijn weer open! In tegenstelling tot de vorige zomer draaien er dit keer ook interessante blockbusters. Van een geprezen Nederlandse oorlogsfilm tot de beste film van 2020 als we de Oscars moeten geloven: het wordt een mooie filmzomer.

Hugh Jackman in Reminiscence

Nu kun je nog een interessante titel aan je lijstje toevoegen. Op 20 augustus komt Reminiscence uit, een thriller met Hugh Jackman in de hoofdrol. Het is zijn eerste grote filmrol sinds Bad Education, een dramafilm uit 2019 die een topscore van 94 procent binnenharkte op Rotten Tomatoes.

Hopelijk kan Jackman die killstreak doorzetten. In Reminiscence speelt hij Nick Bannister, een privé-detective. Nick biedt een opvallende dienst aan zijn cliënten. Hij geeft ze namelijk de mogelijkheid om oude herinneringen te herleven. Ja, we hebben hier te maken met science-fiction. Science-fiction noir, zoals Reminiscence in de Amerikaanse pers genoemd wordt.

Tijdreizen en Westworld

Het leven van Nick verandert voor goed wanneer hij Mae ontmoet, gespeeld door Rebecca Ferguson. Al snel ontstaat er een gepassioneerde liefdesaffaire. Maar wanneer Mae spoorloos verdwijnt, moet Nick het verleden doorzoeken om te ontdekken wie ze echt is. Wat volgt belooft een intense thriller te worden vol tijdreizen en intrige.

De verwachtingen zijn hooggespannen, want niemand minder dan Lisa Joy heeft Reminiscence geregisseerd. Een naam die je misschien weinig zegt, maar als maker achter HBO’s Westworld is ze een grote naam in Hollywood. Naast Jackman en Ferguson zijn er ook rollen weggelegd voor Cliff Curtis, Daniel Wu en Thandiwe Newton.

De bioscopen in

Op 20 augustus gaan we ontdekken of Joy met Reminiscence opnieuw een puik stukje science-fiction af gaat leveren. Dan verschijnt de thriller tegelijkertijd in de bioscopen en op HBO Max. De eerste volledige trailer gooit in ieder geval hoge ogen. Het personage van Hugh Jackman duikt in een wereld die we als kijker ook dolgraag willen gaan verkennen.

De opzet is ambitieus, het verhaal is fascinerend en de lijst aan betrokken namen is niet misselijk. Hopelijk kan Lisa Joy al die potentie ook waar gaan maken. Op naar 20 augustus. Dan gaan fans van de betere science-fiction ontdekken of Warner Bros. een nieuwe hit in handen heeft. Laat de filmzomer maar beginnen!

Hoe de 19-jarige Francis miljoenenmerk Gymshark oprichtte in een garage

De topfilm van deze zomer? Hugh Jackman maakt indruk in Reminiscence
💥 (Afbeelding: Warner Bros.)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.