Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 26 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon-maker bespreekt de drie grote klachten: ‘I get it’

De bazen van House of the Dragon luisteren wel degelijk naar jullie klachten. Showrunner Ryan Condal heeft de kritiek over de slechte belichting, de beruchte time jumps en de vele wijzigingen van de cast gehoord en belooft er volgend seizoen wat aan te doen: “Geen time jumps meer.”

Nu de laatste hapjes van het eerste seizoen van House of the Dragon mondjesmaat verteerd zijn, kunnen we een hongerige blik werpen op de volgende gerechten op het menu. Chef-kok Condal heeft in een aantal interviews zijn kookboekje opengedaan over het succesrecept van de serie. Verder liet hij ook zijn kaarslicht schijnen op de ingrediënten die smaak zullen geven aan het tweede seizoen.

Ryan Condal over seizoen 2 van House of the Dragon

In een interview met The Hollywood Reporter geeft Ryan Condal een verklaring waarom de belichting van House of the Dragon niet altijd op punt leek te staan.

Belichting

“Zonder twijfel gaan we de visuele continuïteit van de show onder de loep nemen. Maar zoiets is altijd heel lastig, doordat we met materiaal van miljoenen dollars werken in post-productie. Daardoor is het alsof we een film aan het maken zijn voor grote bioscoopschermen. Maar er zijn zodanig veel verschillende TV-schermen en kalibraties dat het moeilijk is om met iedereen rekening te houden. Maar goed, dat maakt deel uit van ons werk. We hebben de feedback in ieder geval gehoord. I get it“, zegt Condal.

house of the dragon, slechter, game of thrones
(Afbeelding: HBO)

Vervolgens gaat de showrunner van House of the Dragon ook in op de vele wijzigingen van de cast en de time jumps die daarvan aan de oorzaak liggen. En hij heeft goed nieuws.

‘Time jumps en wijziging in cast voorbij’

“Als beloning voor onze loyale fans die bij ons zijn gebleven doorheen alle tijdsprongen en herschikkingen van de cast, kan ik alvast meegeven dat er geen time jumps en recasts meer zullen plaatsvinden. Vanaf nu vertellen we het verhaal in real-time. En de acteurs die je nu op het scherm ziet, zullen de personages tot het einde spelen.”

Ben je niet helemaal op de hoogte van de kritiek die House of the Dragon te verduren kreeg? Dan kun je hier meer lezen over de slechte belichting van de serie. Of, neem hier een kijkje naar de laatste lichting nieuwe acteurs van de Game of Thrones-prequel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.