Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Hotels in Qatar vol: WK-fans moeten kamperen in de woestijn

Wil je het WK 2022 in Qatar bezoeken? Hou dan rekening met kamperen in een tentje in de woestijn. De hotels zitten namelijk al vol met spelers, officials, bobo’s en andere genodigden. Dat wordt dus tóch nog een Oranje-camping.

Lekker geregeld allemaal in Qatar. Tijdens de bouw van de stadions voor het WK 2022 stierven volgens Amnesty International duizenden arbeiders uiten andere landen, die daar al onder erbarmelijke omstandigheden werkten. Nu lopen de hotels vol met bobo’s, en moeten voetbalfans het doen met tenten. Er wordt ook gewerkt aan een aantal andere alternatieven.

Hotels in Qatar rond WK 2022 bijna vol

Qatar is helemaal klaar om eind dit jaar, van 21 november tot 18 december, de FIFA World Cup te organiseren. Nou, misschien toch niet helemaal. Het steenrijke oliestaatje hoopt op 1,2 miljoen bezoekers tijdens het 28-daagse voetbaltoernooi, maar het land blijkt daar helemaal niet op berekend te zijn.

Volgens Qatar Tourism zijn er iets minder dan 30.000 hotelkamers in Qatar. Omar Al-Jaber, hoofd accommodatie bij het Supreme Committee for Delivery and Legacy, heeft onthuld dat 80% van deze kamers al is geboekt voor FIFA-spelers, scheidsrechters, media en andere officiële gasten tijdens het WK 2022.

Voetbalfans kunnen kamperen in de woestijn

De oplossing? Al-Jaber heeft bevestigd dat Qatar van plan is om 1.000 tenten in bedoeïenenstijl op te zetten voor voetbalfans het WK 2022 willen bezoeken. “We zullen fans de kans geven om in een woestijn te leven en te laten proeven aan een authentieke smaak van kamperen in Qatar”, aldus Al-Jaber. Dat is een mooi verkooppraatje, maar het doet toch vooral denken aan het geflopte Fyre Festival.

Andere opties voor fans die voor het WK 2022 naar Qatar reizen, komen er volgens het toerismebureau ook. Twee cruiseschepen worden naar verluidt aangemeerd in hoofdstad Doha, en er zullen gedeelde villa’s en appartementen te huur zijn. Uiteindelijk zegt Qatar genoeg kamers te hebben voor alle bezoekers. Volgens dit statement zijn er uiteindelijk meer dan 130.000 overnachtingsplekken beschikbaar. Als die maar niet speciaal gebouwd worden door ‘gastarbeiders’.

Check ook het luxe hotel waarin Oranje verblijft tijdens het WK 2022 in Qatar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.