Martin de Coninck
Martin de Coninck Architectuur 1 apr 2022

Foto’s: het luxe hotel van Oranje tijdens het WK 2022 in Qatar

Over een klein half jaar is zover. Dan gaan het Nederlands elftal (hopelijk) schitteren op het WK voetbal in Qatar. Een nieuwe kans om die ene ontbrekende prijs in de wacht te slepen. Aan het hotelverblijf zal het in ieder geval niet liggen. Het luxe hotel St. Regis Doha is een waar paradijs, gelegen aan de boorden van de Arabische Golf. Een kijkje binnen.

Je kunt je twijfels hebben bij het WK in Qatar. Hopelijk wordt het voetbal ooit verlost van al dat ziekmakende oliegeld, maar dat lijkt voor alsnog ijdele hoop. Feit is dat komende winter het kortste WK ooit plaatsvindt in Qatar, uiteindelijk zullen de ogen gericht moeten worden op voetbal. En om optimaal te presteren, is blijkbaar een luxe hotel nodig.

Het luxe hotel van Oranje tijdens het WK 2022

Het luxe St. Regis Doha lijkt rechtstreeks uit een sprookje van Duizend-en-een-nacht te komen. Met 336 luxe kamers en suites, een luxe spa, meerdere zwembaden en diverse evenementenzalen is overal aan gedacht.

St Regis Doha-hotel, oranje, nederlands elftal, wk 2022, qatar, 2
St Regis Doha-hotel, oranje, nederlands elftal, wk 2022, qatar, 4

Na een zware wedstrijd of intensieve training flink calorieën stapelen mag ook geen probleem heten. Het hotel beschikt namelijk over 12 restaurants, waaronder een Oyster Bay & Bar, de Sarab Lounge en een dakterrasrestaurant. Genoeg keuze dus om de broodnodige calorieën en eiwitten te scoren.

Wat kost een overnachting in het St. Regis Doha

De prijs per nacht begint in het in het St. Regis Doha-hotel bij omgerekend net geen 500 euro. Dat is toch wel even slikken voor het gewone volk. Zeker wanneer je ook een ontbijtje erbij bestelt. Dan mag je nog eens bijna 40 euro extra op tafel leggen.

St Regis Doha-hotel, oranje, nederlands elftal, wk 2022, qatar, 2

Gelukkig hoeft het Nederlands Elftal zich niet druk te maken om hotelkosten, dat regelt de staf van onze Louis wel. Of beter gezegd: de KNVB.

Uitzicht op de Arabische Golf

Prijzig of niet, Oranje krijgt komende winter wel waar voor de centen. Achter de zijden gordijnen van St. Regis Doha schuilt een sprookjesachtig uitzicht op de Arabische Golf. Elke kamer beschikt over een marmeren badkamer met bad, regendouche en exclusieve toiletartikelen van Remède.

St Regis Doha-hotel, oranje, nederlands elftal, wk 2022, qatar, 1
St Regis Doha-hotel, oranje, nederlands elftal, wk 2022, qatar, 1

Daarnaast zijn de suites uitgerust met een 42-inch tv en internet door een flink brede pijp. Vooral dat laatste is bij sommige hotels meer dan eens een probleem. Ook is er een goed gevulde koelkast aanwezig met diverse snacks en dranken. Al worden de alcoholische dranken waarschijnlijk niet beroerd door het Nederlandse elftal. Of zou Berghuis toch een lekker neutje nemen voor het slapen gaan?

Nederlands Elftal met gerust hart naar Qatar

Al met al kunnen we onze jongens met een gerust hart laten vertrekken richting het WK voetbal in Qatar. Onze redactie heeft alvast een plekje geserveerd aan de Amsterdamse grachten, om het Nederlandse elftal een heldenontvangst te geven, wanneer ze terugkeren met die prachtige gouden bokaal.

St Regis Doha-hotel, oranje, nederlands elftal, wk 2022, qatar

Meer informatie over het St. Regis Doha Hotel in Qatar lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto’s: het luxe hotel van Oranje tijdens het WK 2022 in Qatar
Sluiten