Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 3 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het prijzige horloge waarmee Dusan Tadic zijn topjaar viert

In Servië werd hij uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar en hij evenaarde in 2021 op één assist na het wereldrecord assists van Lionel Messi. Dan doe je iets heel erg goed en mag je jezelf wel eens belonen met een peperduur horloge. Dusan Tadic deed dat met een Patek Philippe World Time (Reference-5230R).

Dusan Tadic heeft niet de stijl van Andrea Pirlo, maar er zijn wel degelijk overeenkomsten tussen de Serviër en Italiaan. Op het veld strooi(d)en ze met assists en om hun pols dragen ze een Patek Philippe. Oké, het klokje van Pirlo is natuurlijk net iets beter aangesloten op de rest van zijn kloffie.

De Patek Philippe van Dusan Tadic

Maar ook de Patek Philippe van de Ajax-aanvoerder mag er zijn. Het gaat om een World Time met houtskoolgrijs gelakte wijzerplaat. De naam van het klokje zegt het al, en de wijzerplaat bevestigt het; je ziet de tijd (dag en nacht) op verschillende plekken op de wereld. In alle 24 tijdzones, om precies te zijn. De assistkoning werd met het horloge gespot tijdens de uitreiking van zijn bokaal voor Voetballer van het Jaar.

dusan tadic, patek philippe world time, horloge

De kast is uitgevoerd in het rosé goud en het bandje is vervaardigd van duurzaam krokodillenleer. De nieuwprijs van het horloge bedraagt 45.337 euro, de huidige marktwaarde ligt rond de 35.000 euro. Wat Dusan Tadic voor de Patek Philippe World Time heeft betaald, is niet bekend. Maar met een geschat jaarsalaris van 3,5 miljoen euro maken die paar duizend euro meer of minder het verschil natuurlijk niet.

Het vergelijkbare horloge van Conor McGregor

Wat betreft smaak verschilt Dusan Tadic niet veel van Conor McGregor, al heeft die een behoorlijk uiteenlopende horlogecollectie. Ook de UFC-vechter heeft een Patek Philippe World Time, zij het een versie met een 18 karaats gouden kast, andere wijzerplaat en iets hogere verkoopprijs. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.