Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Het beste bedrijf voor Nederlandse werknemers, ondanks de koffie

De arbeidsmarkt is krap. En hoewel dat voor werkgevers eerder een vloek is dan een zegen, biedt het voor werknemers kansen. Overweeg jij om te wisselen van baan, bijvoorbeeld in ruil voor een carrière bij ASML? Dit zijn de beste bedrijven van 2024 voor werknemers. Nummer 1: Versuni, het bedrijf achter onder meer Senseo-koffie.

Voor het vierde jaar op rij heeft professioneel netwerkplatform LinkedIn onderzoek gedaan naar werkgevers. Op basis van 8 verschillende pijlers hebben zij onderzocht welke werkgever de beste arbeidsplaats biedt voor de werknemer. In het onderzoek wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar genderdiversiteit binnen het bedrijf. Dat is nodig, want in veel sectoren verdienen mannen nog altijd meer dan vrouwen.

De beste bedrijven voor werknemers

Versuni gaat aan kop op de lijst met de 15 beste bedrijven voor werknemers van 2024 en verslaat daarmee onder andere ASML, Nike en Kraft Heinz. Het onderzoek van LinkedIn analyseert moederbedrijven groter dan 500 medewerkers.

Wellicht gaat er bij de bedrijfsnaam Versuni – de koploper – niet direct een belletje rinkelen. Maar als we iets verder kijken, dan ken je het bedrijf ongetwijfeld. Wellicht heb je zelfs één of meerdere producten van het bedrijf in huis. Versuni was oorspronkelijk onderdeel van Philips, maar ging in 2021 op eigen houtje verder. Sindsdien is het moederbedrijf verantwoordelijk voor onder ander Senseo, L’OR Barista, Philips Airfryer en Saeco-koffiemachines.

Zou jij je carrière wel bij dit bedrijf willen voortzetten? De meest voorkomende functies in dit bedrijf zijn projectmanager, software-ingenieur en programmamanager. Zoals gezegd is de ranking gebaseerd op verschillende factoren waarbij dit bedrijf dus als beste uit de bus komt. Zo is er onder andere gekeken naar doorgroeimogelijkheden voor de werknemer, de focus op ontwikkeling van vaardigheden, stabiliteit van het bedrijf. Maar ook naar externe carrièrekansen; in hoeverre ben je als werknemer van dit bedrijf populair bij recruiters?

De top-15 beste werkplekken van 2024

Versuni komt het beste uit de bus, maar wordt op de hielen gezeten door chipmachinemaker ASML, een bedrijf dat de afgelopen jaren hard is gegroeid. De chipgigant heeft momenteel te maken met een omzetdaling, maar neemt tegelijkertijd ook steeds meer mensen aan. En dat biedt perspectief, voor wie een baan ambieert bij dit bedrijf. De meest voorkomende functies binnen het bedrijf zijn design- en software engineers.

PositieBedrijfSector
1VersuniProductie huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica
2ASMLProductie halfgeleiders
3RabobankBanken
4SAPSoftwareontwikkeling
5EPAM SystemsIT-services en consultancy
6NikeRetail
7Kraft HeinzLevensmiddelen en dranken
8ServiceNowSoftwareontwikkeling
9MedtronicProductie medische apparatuur
10A.P. Moller – MaerskTransport, logistiek, supply chain en opslag
11KPMGAccounting
12CotyProductie persoonlijke verzorgingsproducten
13MiroSoftwareontwikkeling
14DeloitteBedrijfsconsulting en bedrijfsservices
15UberOnline marktplaatsplatform
Bron: Top Companies 2024, LinkedIn

De volledige top 15 van de beste werkplekken die een positieve bijdrage leveren aan jouw carrière vind je in bovenstaande tabel. Zijn dit geen bedrijven waar jij enthousiast van wordt? Dan is wellicht een baan bij de NS of de politie is voor jou, wij zochten ook vast voor je uit wat je dan kunt verdienen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.