Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 3 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

HBO Max onthult ‘nieuwe House of Cards’ met Kate Winslet

Heeft HBO Max met The Palace eindelijk een spirituele opvolger gevonden voor House of Cards? Met Kate Winslet en de Belg Matthias Schoenaerts in de hoofdrol is de cast van de nieuwe politieke thriller-serie in ieder geval om duimen en vingers bij af te likken. En ze zijn niet alleen.

Na de onthullingen over Kevin Spacey stortte het kaartenhuisje van zijn carrière in. Maar dat had ook gevolgen voor House of Cards. De Netflix-hit bereikte helaas nooit meer de hoge toppen die het in de eerste seizoenen probleemloos scheerde. Maar het veelbelovende The Palace van HBO Max, met zowel voor als achter de camera een team waar het talent van het scherm spat, zou die berg wel eens kunnen beklimmen.

Vooralsnog heeft HBO Max geen releasedatum vrijgegeven, en zelfs de naam is nog een werktitel. Momenteel is de mini-serie in productie in Oostenrijk en zal die in Groot-Brittannië worden afgerond. Wat weten we verder nog over The Palace?

The Palace: Succession of House of Cards?

Behalve dat de sterrencast uit onder anderen Kate Winslet, Matthias Schoenaerts en Hugh Grant bestaat, kunnen we er evenwel vanuit gaan dat het een meesterwerk van een script is. Waarom? The Palace komt namelijk uit dezelfde hersenpannen die Succession hebben bedacht – zonder enige vorm van twijfel verreweg de beste nog lopende serie van het moment.

Succession-schrijvers Will Tracy en Frank Rich krijgen daarnaast ook nog eens gezelschap van regisseur Stephen Frears, die met The Queen al een puike politieke thriller op het palmares heeft staan. De veelbelovende poging van HBO Max om House of Cards te doen vergeten, is dus in goede handen. The Palace zal zich binnen de muren van het paleis van een modern Europees regime afspelen die in een jaar tijd volledig ontrafelt. Meer informatie hebben we helaas nog niet, maar heb je dat wel nodig om de reeks meteen na release de huiskamer in te streamen? Wij niet in ieder geval.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.