Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 17 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Werken in de Formule 1 kan via deze laagdrempelige vacatures

Geen technisch wereldwonder of professionele snelheidsduivel? Gelukkig biedt het racecircuit nog mogelijkheden om uit de startblokken te schieten. Want ook via deze openstaande vacatures ligt een carrière in de Formule 1 aan de finishlijn.

Een verhuis naar Engeland mag je alleen niet afschrikken. Maar voor echte fanaten is een loopbaan bij de Formule 1 een betaalde bedevaartstocht naar het Mekka der autosporten. Je beste gebedjes bij elkaar gepreveld? Dit zijn momenteel enkele openstaande F1-vacatures.

Openstaande vacatures voor een Formule 1-carrière

Qua salarissen laat de opvolger van Bernie Ecclestone helaas niet in zijn kaarten kijken. Indien de geschatte bedragen van sollicitatiewebsite Glassdoor dus niet helemaal blijken te kloppen, moet je aan zijn deur staan voor een loonsverhoging.

Dit is een greep uit de verschillende openstaande vacatures in het F1-hoofdkantoor, op een steenworp ten zuiden van Londen. Je carrière bij de Formule 1 kan beginnen.

IT Support

Even onvermijdelijk als belangrijk; ook de F1 heeft nood aan IT-ondersteuning. En dan voornamelijk op het gebied van hardware-, software- en telecommunicatiesystemen binnen het race-bedrijf. Naast een relevante opleiding, enige ervaring en een klantvriendelijke instelling dien je evenwel te beschikken over uitgebreide kennis van Windows, MS Office, antivirusoplossingen, Outlook en PC-hardware.

Geschat jaarsalaris: 37.200 euro

Solliciteer op de vacature

Payroll Advisor

Als ‘payroll advisor’ maak je carrière in de HR-afdeling van Formule 1 en zorg je ervoor dat het personeel correct en op tijd betaald wordt. Een vereist diploma is er niet, maar belangrijk is dat je van plan bent een certificaat te behalen tijdens de baan. Anderzijds verwacht de F1 wel een aantal jaar ervaring op het CV in een gelijkaardige administratieve functie. Verder moet je Excel en Word tot in de puntjes beheersen.

Geschat jaarsalaris: 32.500 – 35.000 euro

Solliciteer op de vacature

Hospitality Operations Coordinator

Liever de hele wereld rondreizen voor je carrière? Dat kan als hospitality-medewerker van de exclusieve Paddock Club. Dankzij jou komen de VIP-gasten tijdens geen enkele Grand Prix iets tekort.

Ervaring in het reilen en zeilen van evenementen is een must, een diploma niet.

Geschat jaarsalaris: 32.500 euro

Solliciteer op de vacature

Junior Software Developer

Of ben je niet weg te slaan van een computerscherm? De F1 is ook op zoek naar software developers. Wel liefst met een diploma Computer Science en ervaring in het maken van web- of Windows-applicaties.

En aan alle aspirant game-developers: de vacature vernoemt specifiek ‘multiplayer games’ als voorbeeld van relevante ervaring in het ontwikkelen van ‘low-latency network-based applications’. Als je weet wat dat betekent, is een carrière bij de Formule 1 vast iets voor jou.

Geschat jaarsalaris: 65.000 – 100.000 euro

Solliciteer op de vacature

Purchase Ledger Assistant

Deze inkoopmedewerker ondersteunt de administratie van de financiële afdeling bij de overkoepelende Formula 1 Group. Een proactieve houding, twee jaar ervaring en kennis van MS Dynamics 365, Exflow of Readsoft zou een voordeel zijn.

Geschat jaarsalaris: 31.000 – 35.000 euro

Solliciteer op de vacature

Trainee Management Accountant

Een betaalde traineeship als management accountant is volgens de vacaturetekst een ideale voorbereiding op een carrière bij de Formule 1 of in finance. Ervaring is uiteraard niet vereist (al is het een pré). Een diploma in een analytisch, wiskundig of IT-gebied daarentegen wel.

Geschat jaarsalaris: 34.000 – 40.000 euro

Solliciteer op de vacature

Alle vacatures bij de Formule 1

Check alle openstaande vacatures voor een carrière bij de Formule 1 op de website van je toekomstige werkgever. Of ontdek hoeveel de bolide van Max Verstappen kost.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.