Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 6 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Eindelijk écht GTA 6-nieuws: grote gamejournalist bevestigt plannen

Wacht je net zoals de rest van de gamende wereld al jaren op nieuws over Grand Theft Auto 6? Ga dan even rustig zitten, want er is bijzonder slecht nieuws.

Dat lees je natuurlijk vaker, want de geruchten vliegen je om de oren. Vaak zonder betrouwbare bron, puur erop gericht om aandacht te trekken. De conclusie is helaas veel te vaak dat we nog niks weten over de opvolger van GTA 5.

Eindelijk betrouwbare info GTA 6

Soms, heel soms, komt er wel nieuws naar buiten. Daadwerkelijk betrouwbare informatie, in plaats van de tientallen loze geruchten en dubieuze bronnen die we de afgelopen maanden en jaren te horen kregen.

Dat is nu ook het zeldzame geval. Dan hebben we het over Andy Robinson en Jason Schreier, twee gamejournalisten. Vooral Schreier is met zijn werk voor Kotaku en later Bloomberg één van de meest prominente journalisten die het medium rijk.

Met twee boeken en talloze achtergrondartikelen dook hij de afgelopen jaren in de wereld achter games. De ontwikkelaars dus. De beste man wist keer op keer scoops te brengen, op basis van zij vele bronnen binnen gameuitgevers.

2024 of 2025

Kort door de bocht: als Schreier nieuws brengt, dan weet je dat het betrouwbaar is. Hij is uiterst kritisch en rekent dan ook geregeld af met loze geruchten. Als de Amerikaan nieuws over GTA 6 brengt, dan weet je dus dat het tijd is om op te letten.

Dat is nu ook het geval. Zowel Andy Robinson als Jason Schreier hebben namelijk nu het gerucht van eind vorige maand bevestigd. Ook zij hebben van hun bronnen gehoord dat Grand Theft Auto 6 pas in 2024 of 2025 uit gaat komen. Pas elf of twaalf jaar na deel vijf. Een gigantisch contrast met hoge tempo waarop de vorige delen uitkwamen.

GTA Underground brengt het beste van GTA samen in enorme wereld

Modern Vice City

Schreier : “Alles wat Tom Henderson heeft gezegd over de game komt overeen met wat ik heb gehoord”. Ook Robinson is er dus duidelijk over: “Dit komt ook overeen met wat VGC uit eigen bronnen heeft gehoord over de volgende GTA-game.”

Maar wat zei Tom Henderson dan ook alweer? De leaker meldde dat GTA 6 dus pas in 2024 of 2025 uit zal komen, en dat we terug gaan naar Vice City. We krijgen een moderne versie van de op Miami geïnspireerde locatie voorgeschoteld.

Fortnite achterna

Ook benadrukte Henderson een eerder gerucht, dat GTA 6 gelanceerd wordt als een kleinere game die Fortnite, Warzone en praktisch elke andere moderne cashcow achterna gaat. Oftewel, continu de wereld uitbreiden en veranderen met nieuwe content en updates.

Ja, je moet nog misschien wel vier jaar wachten op GTA 6, maar dan krijg je wel een game die als het goed is blijft leven. Gaarne, want dan hoeven we niet vervolgens twintig jaar op GTA 7 te gaan wachten…

Dat was dus het eerste zeer betrouwbare GTA 6-nieuws in tijden. Of je er blij mee moet zijn, is maar de vraag. Gelukkig kun je je nog onderdompelen in de onderstaande ongein:

Microsoft brengt GTA 5 (en Xbox Series X-games) naar je iPhone en iPad

GTA 5 is nu mooier dan GTA 6 dankzij baanbrekend onderzoek

VGC

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.