Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 6 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze goedkope occasion rijd je voor 70 euro naar Gerlos

Zoek je nog een geschikte occasion om voordelig mee op wintersport te gaan? Dan moet je deze superzuinige Honda Insight hebben, een betaalbare tweedehands auto waarmee een ritje naar Gerlos je slechts 70 euro aan benzine kost.

Honda bracht de eerste generatie Insight rond de eeuwwisseling op de markt om te laten zien hoe ver het merk was op het gebied van zuinig rijden. De Japanners claimen een verbruik van bijna 1 op 30. Helaas is deze eigenaardige tweezitter nooit in Nederland geleverd. De praktischere tweede generatie van de hybride gelukkig wel.

Extreem zuinige occasion voor de wintersport

Deze tweede generatie van de Honda Insight verscheen in 2009 ten tonele. In het vooronder van de tweedehands auto ligt altijd een 1.3-liter viercilinder, gekoppeld aan een elektromotor. Samen leveren de twee een bescheiden 98 pk.

Dat maakt het volgens Honda mogelijk buiten de bebouwde kom een verbruik van 1 op 23,8 te halen. Gerlos is vanaf Utrecht 958 kilometer rijden en bij onze oosterburen tank je op dit moment benzine voor zo’n 1,74 euro. Dat betekent dat je voor zeven tientjes naar Gerlos kunt rijden in deze occasion. Let wel: dit is enkel de heenreis. Bovendien kan het verbruik van de Honda Insight in de praktijk iets tegenvallen, maar dik 1 op 20 zit er zeker wel in.

Compacte hybride genoeg voor een tripje Gerlos

Ondanks zijn gestroomlijnde dak, is de hatchback praktisch genoeg om mee op wintersport te gaan. De achterbank van de occasion klapt in twee ongelijke delen plat, waarna je er wel een snowboard en een setje ski’s in kunt wurmen. Ga je met meer dan drie personen op reis, dan moet je wellicht de dakkoffer tevoorschijn toveren. Dat heeft dan wel weer negatieve gevolgen voor het verbruik.

Prijs van de Honda Insight als tweedehands auto

De tweede generatie Insight is van 2009 tot 2014 gemaakt. Exemplaren met minder dan 200.000 kilometer op de teller vind je op verkoopsite Gaspedaal.nl vanaf een schappelijke 6.500 euro als occasion. Gaat het je vooral om het aantal ski’s dat je in je tweedehands auto kunt proppen en speelt verbruik geen rol? Dan is deze betrouwbare Japanse SUV iets voor jou. Eveneens een goede auto om mee op wintersport te gaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.