Coen Grutters
Coen Grutters Films & Series 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

De beste F1-films en series om te streamen nu seizoen voorbij is

Met overweldigende dominantie sloot Max Verstappen het F1-seizoen van 2023 af. Nu is het drie maanden wachten op de eerste race in Bahrein. Tot die tijd kun jij je vermaken met deze Formule 1-films en series op Netflix en andere streamingdiensten.

Max Verstappen vermaakt zich ondertussen met al zijn trofeeën. Hij heeft in zijn eentje meer punten behaald dan het complete Mercedes F1-team, dat als tweede eindigde in het constructeurskampioenschap. En zelfs als je zijn puntenaantal door de helft doet, zou hij kampioen zijn geweest.

Beste Formule 1-films en series

De drievoudig wereldkampioen brak dit seizoen zoveel records, dat hij zich mag scharen tot de absolute grootheden van de autosport. Het lijkt niet meer dan een kwestie van tijd voordat Netflix een special gaat maken over zijn carrière. Hopelijk wordt die net zo goed als de films en series hieronder.

Schumacher – Netflix

Een icoon uit de sport: Michael Schumacher. In 2021 verscheen een Netflix Original over de zevenvoudig F1-wereldkampioen. In de documentaire wordt aan de hand van exclusieve interviews en archiefbeelden een beeld geschetst van de bikkelharde Formule 1-coureur. De docu heeft een IMDb-publieksscore van 7,4.

Formule 1: Drive to Survive – Netflix

De meeste F1-liefhebbers zal deze docuserie niet ontgaan zijn. De afgelopen jaren volgt een Netflix-filmploeg niet alleen de coureurs, maar ook de teambazen in de Formule 1 van heel dichtbij. Het resultaat is een spraakmakende docureeks die kort voor de aanvang van het nieuwe seizoen wordt gelanceerd.

Senna – Netflix

Net als Max Verstappen heeft ook de Braziliaanse legende Ayrton Senna drie F1-wereldkampioenschappen achter zijn naam gezet. Helaas kon de racelegende nooit laten zien hoeveel meer hij in het vat had. Een noodlottig Formule 1-ongeval in 1994 maakte vroegtijdig een einde aan zijn leven.

Senna kwam uit een rijk nest en in een land waar veel armoede en onvrede heerste. De documentaire geeft naast de harde rivaliteit met Alain Prost ook prachtig weer hoe het Formule 1-idool het land wist samen te brengen.

Rush – Pathé Thuis

Tot slot geen docu(serie), maar een ware speelfilm onder regie van Ron Howard. In de film staat de rivaliteit tussen Formule 1-beroemdheden Niki Lauda (Daniel Brühl) en James Hunt (Chris Hemsworth) centraal. Het is de weergaloze filmmuziek van Hans Zimmer die deze speelfilm naar een nog hoger niveau tilt.

Zo, daarmee ben je wel weer even zoet. Binnenkort kunnen we dit lijstje nog iets langer maken. Formule 1-coureur Lewis Hamilton werkt namelijk samen met Brad Pitt aan een nieuwe film over de Formule 1.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.