Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 8 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De goedkoopste e-bike van Bol is nu wél legaal in Nederland

De goedkoopste elektrische fiets op Bol.com is nu wel legaal te rijden in Nederland. Op een voorganger van de e-bike Windgoo B20 V3 zat nog een gashendel, maar op deze vouwfiets is dat niet meer het geval.

De Windgoo B20 V3 is een lichte vouwfiets met een niet al te grote actieradius. Prima voor in de stad of mee op reis in de trein, maar een volwaardige e-bike voor woon-werkverkeer is het niet.

De compacte elektrische fiets Windgoo B20 V3

De Windgoo B20 V3 is een compacte elektrische fiets die inclusief accu en motor 24,93 kilogram weegt en in 10 seconden is op te vouwen. De e-bike van Bol.com beschikt over een 250W motor, die je tot 25 kilometer trapondersteuning biedt.

De 36V/7.8Ah accu, met een laadspanning van 42V/1.5A en een DC 2.1 oplaadpoort, is goed voor een maximale actieradius van 45 kilometer. In de praktijk is dit alleen altijd lager dan de fabrikant meldt. In 4,5 tot 5 uur is de accu van de goedkoopste e-bike op Bol.com volledig opgeladen.

Windgoo B20 V3 goedkoopste e-bike bol.com elektrische fiets vouwfiets
(Afbeelding: Windgoo)

Andere specificaties van de Windgoo B20 V3 zijn onder meer dubbele schijfremmen voor en achter, LED-verlichting voor en achter, een ‘ultrazacht’ zadel en anti-slip grips. De onmisbare Windgoo Smart-app, waarmee je de vouwfiets aanzet, geeft je onder meer informatie over het batterijniveau en de trapondersteuning. De voorganger van deze elektrische fiets had nog een gashendel, maar die is op dit nieuwe model verwijderd, waardoor je er zonder rijbewijs legaal de weg mee op mag in Nederland.

Goedkoopste e-bike op Bol.com

De hamvraag: wat kost de goedkoopste elektrische fiets op Bol.com? Welnu, voor de Windgoo B20 V3 betaal je ongeveer evenveel als een PlayStation 5. Je koopt de e-bike voor 549 euro, met slechts een dag levertijd.

Windgoo B20 V3 goedkoopste e-bike bol.com elektrische fiets vouwfiets app
(Afbeelding: Windgoo)
Windgoo B20 V3 goedkoopste e-bike bol.com elektrische fiets vouwfiets smart app
Klein, maar fijn (Afbeelding: Windgoo)

Afgaande op de reviews geven we deze betaalbare elektrische vouwfiets het voordeel van de twijfel. Van de vijf beoordelingen op Bol.com zijn er drie met 5 sterren, één met 3 sterren en één met 1 ster. Het grootste kritiekpunt is dat er niet duidelijk staat aangegeven dat je de e-bike moet aanzetten via de app.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.