Willem Leijgraf
Willem Leijgraf Glory 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Glory 78 verplaatst en de gebroken neus van Badr Hari is niet de reden

In april kwam Glory met het bericht dat Badr Hari zijn comeback zou gaan maken. De Marokkaanse vechter werd ingepland voor een gevecht tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek. In de weken daarna werd het evenement gevuld met titelgevechten en interessante matchups. Nu brengt een topman van Glory echter naar buiten dat Glory 78 verplaatst is.

De eerste geruchten die de ronde deden, waren die over een gebroken neus van de hoofdact van het evenement: Badr Hari. De Nederlands-Marokkaanse vechter traint echter volop en lijkt in de video’s die hij deelde via social media geen last te hebben van enige breuken.

Gebroken neus van Badr niet de reden

Hari brak eerder zijn neus in zijn verloren gevecht met Benjamin Adegbuyi, dus de vermoedens waren waarschijnlijk gebaseerd op oude blessures. Glory topman Scott Rudman verzekert echter dat een blessure van Hari niet de reden is dat het evenement verplaatst is.

De echte reden voor de verplaatsing heeft te maken met het publiek. Glory kreeg te horen dat er bij een evenement in september mogelijk 15.000 tot 30.000 fans aanwezig kunnen zijn. Dat is aanzienlijk meer dan de 1.000 fans die op 17 juli welkom zijn.

Grand Prix van Zandvoort en Glory 78

Glory heeft daarom gekozen voor 4 september, zodat ze meer tijd hebben om het evenement mét publiek te organiseren. Daarnaast is in september iedereen terug van vakantie en vind de Formule 1 in Zandvoort een dag later plaats. Een weekend gevuld met topsport dus.

Glory heeft in 2021 nog meer in petto. Zo staan er, naast Glory 78, nog twee evenementen op het programma. Het eerstvolgende evenement na Glory 78 zal plaatsvinden op 23 oktober en daarnaast zet Glory in op een evenement in december.

Drie titelgevecht en de terugkeer van Badr Hari

Glory 78 draait voor de meeste fans om Badr Hari. Golden Boy wil zo snel mogelijk een nieuwe kans tegen Rico Verhoeven, maar dan moet hij zich wel weer bewijzen. Naast de terugkeer van de Glory-superster worden de fans ook getrakteerd op maar liefst drie titelgevechten.

Rico Verhoeven kan borst natmaken: Glory haalt UFC-legende binnen

Artem Vakhitov zal proberen de light heavyweight titel weer terug te veroveren nadat hij eerder dit jaar verloor van de Braziliaan Alex Pereira. Daarnaast zullen Donovan Wisse en Yousri Belgaroui vechten voor de middleweight titel. Last but not least nemen ook Tyjani Beztati en Elvis Gashi het tegen elkaar op voor de lightweight titel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.