Willem Leijgraf
Willem Leijgraf Glory 16 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Glory is terug! 4 kampioenen die eind januari hun titel verdedigen

GLORY sloot 2020 af met een grote verrassing en keert in het nieuwe jaar terug op 30 januari met een knaller van een evenement. Maar liefst vier kampioenen verdedigen hun titel! Dat kan alleen maar spektakel opleveren. Maar wie zijn deze kampioenen?

De vier kampioenen die 30 januari in actie komen

Rico Verhoeven – GLORY heavyweight (120 kg) kampioen

Vrijwel de enige die geen introductie nodig heeft en bij iedereen in Nederland bekend is. Rico Verhoeven keert na ruim een jaar afwezigheid terug. De Nederlander won in zijn laatste gevecht van Badr Hari, nadat de Marokkaan door een blessure niet meer verder kon. Op 30 januari staat Verhoeven tegenover de Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik. Verhoeven stond in 2011 voor het eerst tegenover Ben Saddik en verloor toen. Zes jaar later nam hij revanche. Het belooft een verhitte strijd te worden tussen deze twee zwaargewichten die absoluut geen fan zijn van elkaar.

Drie jaar geleden stonden Verhoeven en Ben Saddik ook al tegenover elkaar. Toen liep het zo af:

Artem Vakhitov – GLORY light heavyweight (95 kg) kampioen

Vergeleken met Verhoeven de grote onbekende kampioen. Artem Vakhitov werd in 1991 geboren in Rusland en is op dit moment de huidige Glory light heavyweight kampioen. De Rus behaalde meerdere gouden medailles op EK’s en WK’s in de sport muay thai en is nu ruim vijf jaar ongeslagen in kickboksen. In 2016 veroverde hij de titel in GLORY en nu staat hij tegenover wellicht zijn grootste uitdaging: middleweight kampioen en knockout-artiest Alex Pereira.

Cedric Doumbé – GLORY welterweight (77 kg) kampioen

Een maand na zijn laatste titelverdediging stapt hij weer de ring in. Cedric Doumbé rekende op indrukwekkende wijze af met landgenoot Karim Ghaji die hij in de derde ronde versloeg via knockout. Nu staat hij tegen zijn oorspronkelijke tegenstander van die avond: Murthel Groenhart. De zelfverzekerde Doumbé verloor in 2017 nog op split decision van de Nederlandse vechter, maar is gebrand op revanche tegen Groenhart, die volgens hem te bang was om te vechten. Haat en nijd tussen de Fransman en de Nederlander die beiden met een klap het gevecht kunnen beslissen.

Tiffany van Soest – GLORY super bantamweight (55 kg) kampioen

De naam klikt Nederlands, maar Tiffany van Soest werd geboren in Californië. De grootouders van de GLORY-kampioen hebben echter wel roots in Nederland en Indonesië. Van Soest kroonde zich eerder in 2016 tot GLORY-kampioen, maar verloor haar titel in 2017 tegen Anissa Meksen. In 2019, na nog een verliespartij voor de titel tegen Meksen, won ze opnieuw de GLORY-titel. Nu staat Van Soest tegenover Alina Pereira om haar tweede titelreeks van start te laten gaan. Pereira is overigens de jongere zus van middleweight kampioen en light heavyweight titeluitdager Alex Pereira.

Verhoeven en de andere kampioen live zien?

Het GLORY event dat gepland staat voor 30 januari is dus zeker de moeite waard. Mocht je al deze toppers in actie willen zien, dan gaat je dat wel geld kosten. Het event wordt namelijk alleen online uitgezonden via een pay-per-view livestream. Deze kost 19,99 euro en is binnenkort te bestellen via de website van GLORY.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.