Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 28 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Glastonbury-bezoekers schrikken van absurde prijzen wijn en bier

Dat je tijdens het EK 2024 woekerprijzen voor bier en braadworst betaalt, soit! Maar op een festival horen jongeren bier, wijn en water voor een normale prijs te kunnen kopen. De organisatie van Glastonbury denkt daar alleen anders over.

Natuurlijk wil een festival geen verlies maken en op eten en drinken zitten nou eenmaal goede marges. Festivalbezoekers calculeren doorgaans iets hogere prijzen in voor bier en wijn. “Maar dit is crimineel”, schrijft een bezoeker van Glastonbury op X (voormalig Twitter).

De prijzen van bier en wijn op Glastonbury

Waar het normaal gesproken pijpenstelen regent op Glastonbury, regent het nu klachten van bezoekers op social media. Vooral liefhebbers van prosecco schrokken zich het apelazarus. Voor een fles van 750 milliliter betalen ze 43,50 pond, omgerekend 51,40 euro. Dat betaal je er ook voor in een luxe restaurant.

Voor een pint bier (568 milliliter en 4% alcohol) betaal je op Glastonbury omgerekend 7,98 euro en voor een halve pint 4 euro. Een fles Sauvignon Blanc of Merlot van 750 milliliter kost 35,45 euro op het festival. “En voor 330 milliliter water betaal je 2,95 euro. Dat zijn criminele prijzen in deze hitte. In vier jaar tijd is het bijna verdubbeld”, aldus een andere boze bezoeker op X.

Nou vinden we de prijs voor water persoonlijk nog wel meevallen. Bovendien lopen er tijdens hitte mensen van Water Aid rond, die gratis je fles vullen. En op de camping mogen bezoekers hun eigen eten en drinken nuttigen. Met een ticketprijs van 413 euro is dat ook wel het minste dat de organisatie van Glastonbury kan bieden.

Braadworst en bier op het EK 2024

Van de ruige festivalgrond op Glastonbury naar de klinische voetbalstadions in Duitsland, waar tijdens het EK 2024 on-Duitse woekerprijzen worden gehanteerd. Dit betaal je normaal gesproken voor bier en braadworst in de stadions en dit zijn de EK 2024-prijzen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.