Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

George Clooney en Brad Pitt scoren met 18+ versie Ocean’s Eleven

Brad Pitt en George Clooney slaan de handen ineen voor een reünie waar je U tegen zegt: Wolfs. Een actiekomedie die wordt beschreven als een “R-rated Ocean’s Eleven“.

Hollywood-hunks en gevierde leading men die naar mate ze een jaartje ouder worden een huurmoordenaar spelen in een grauwe actiefilm: het is een rijk genre. Vaak laat de kwaliteit te wensen over. Denk aan de haast eindeloze reeks aan B-films waar Bruce Willis de laatste jaren in speelde, of Liam Neeson die nog even lekker bijverdient in ongeïnspireerde Taken-kopieën.

Brad Pitt en George Clooney in actie

Het zal een leuk pensioen opleveren, maar je hoeft geen Oscars-materiaal te verwachten. Het blijft echter een intrigerend recept: bekende gezichten van weleer die nog één keer de actieheld uithangen. Of twee, drie, vier keer, als je het over Willis hebt. Onlangs werd Michael Keaton ook lid van dit clubje, met de actiefilm Knox Goes Away.

Sony Pictures heeft ook de succescijfers van die formule gezien, maar kopieert het recept op een hopelijk iets hoger niveau. Brad Pitt en George Clooney werken namelijk voor het eerst sinds Burn After Reading en Ocean’s Eleven weer samen voor Wolfs. Een actiekomedie waarin de twee zogenaamde fixers spelen.

Clooney speelt een professionele fixer die wordt ingehuurd om een high profile crime te verdoezelen. Maar als er een tweede fixer (Pitt) opduikt en de twee ‘lone wolves‘ gedwongen worden om samen te werken, “loopt hun nacht uit de hand op een manier die geen van beiden had verwacht”, aldus de synopsis van Wolfs.

Spider-Man en R-Rated Ocean’s Eleven

Nou niet bepaald de meest originele insteek, maar dankzij de bekende gezichten van George Clooney en Bad Pitt scoort de eerste trailer voor de actiekomedie toch als de malle. Precies waar de studio natuurlijk op hoopt. Bovendien heeft Sony Pictures nou niet bepaald de minste naam uit eigen stal geselecteerd voor de regisseursrol: Jon Watts, de man achter de Spider-Man-films met Tom Holland.

Voeg daar het feit aan toe dat Clooney Wolfs overal een “R-rated Ocean’s film” noemt en je hebt een gouden marketingrecept. “We hebben er net een screening van gedaan en de zaal was er helemaal weg van. Dus we zijn er enthousiast over. We denken dat het echt een leuke, donkere – heel donkere – maffe film is… Het voelt als een R-rated Ocean’s film.”

Op 20 september gaan we ontdekken of al die grote namen ervoor kunnen zorgen dat Wolfs zijn genregenoten ontstijgt. Vanaf dan draait de actiekomedie in de bioscopen. In de tussentijd al trek in een toffe actiefilm? Check dan ook de nieuwe actiekomedie van Netflix, met een Top Gun-ster in de hoofdrol.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.