Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 30 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO’s eerste Zelda-set is duur, maar je krijgt 2 sets in 1

Zelda-fans, opgelet. LEGO voegt nog een gaming franchise toe aan haar imposante verzameling Infinity Stones met een nu al iconische set: Great Deku Tree.

We weten al minstens een jaar dat deze set voor volwassenen eraan zat te komen, dankzij een gelekte enquête, maar een officiële aankondiging bleef lange tijd uit. Tot nu, en dat is direct even schrikken.

LEGO The Legend of Zelda: Great Deku Tree

De iconische gamingreeks van Nintendo maakt namelijk niet op bepaald subtiele wijze zijn LEGO-debuut. Laten we maar meteen de pleister van de wond trekken: LEGO The Legend of Zelda 77092 Great Deku Tree 2-in-1 heeft een prijskaartje van 299,99 euro. Oef. Sets met een licentie zijn altijd iets prijziger, maar het blijft even slikken.

LEGO The Legend of Zelda 77092 Great Deku Tree 2-in-1
(Afbeelding: LEGO)

Voor dat bedrag krijg je exact 2.500 steentjes, waarmee je een 31 centimeter hoog bouwwerk in elkaar kunt gaan zetten. Sterker nog, twee bouwwerken. Vandaar de ‘2-in-1’ in de naam. Je kunt namelijk zelf bepalen of je een ode aan The Legend of Zelda: Ocarina of Time of The Legend of Zelda: Breath of the Wild wil bouwen. Ocarina of Time is een dijk van een klassieker uit 1998, origineel uitgebracht op de Nintendo 64. Breath of the Wild kwam in 2017 uit op de Nintendo Switch.

Werelden komen samen

Je bouwt hoe dan ook een versie van de Great Deku Tree, de ‘fatherly guardian’ van het bos waarin je als gamer waarschijnlijk vele uren hebt doorgebracht. De ontwerpers van LEGO en Nintendo hebben er tevens andere iconische Zelda-momenten in verwerkt. Denk aan het Master Sword uit Breath of the Wild, het huis van Link uit Ocarina of Time en natuurlijk een aantal karakters uit de gamefranchise.

LEGO The Legend of Zelda 77092 Great Deku Tree 2-in-1
(Afbeelding: LEGO)

Dan hebben we het over minifiguurtjes van Link en Princess Zelda in hun Breath of the Wild-outfits, een jonge Link en Links outfit uit Ocarina of Time. Ook kun je Hestu en zijn Korok-metgezellen in elkaar gaan zetten, evenals Deku Babas, Navi en een Skulltulg. Klonk dit als pure geheimtaal voor je? Klik dan vooral deze set weg, en ga ASAP een aantal van de beste games aller tijden spelen!

Op naar de volgende?

Ook tof: in de set zit een hendel verwerkt, waarmee je het gezicht van de Great Deku Tree tot leven kunt laten komen. Onder andere de mond gaat dan open en dicht, met daarin een spin-achtige vijand: de Skulltula. LEGO’s 18+-set heeft overigens de zegen van Zelda-producent Eiji Aonuma.

Sterker nog, volgens de Japanner stond Nintendo erop dat de Deku Tree de allereerste Zelda LEGO-set zou worden. Een quote waardoor fans meteen aan het speculeren slaan wat de onvermijdelijke volgende set gaat worden. Na bijna dertig Super Mario-sets lijkt dat niet bepaald onredelijk.

Voorlopig blijft het nog even bij deze ene set. Maar goed, dan heb je ook wel meteen een knaller van een Zelda-model te pakken! LEGO The Legend of Zelda 77092 Great Deku Tree 2-in-1 is nu te bestellen voor 299,99 euro en wordt vanaf 1 september geleverd. Check in de tussentijd ook het laatste nieuws over de Legend of Zelda-film waar Nintendo aan werkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.