Felix Decavel
Felix Decavel Formule 1 24 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de door Lando Norris vernielde trofee van Max Verstappen

Max Verstappen mag binnenkort op kosten van Lando Norris uit eten. Maar zelfs een chique restaurant in Monaco dekt de rekening waarschijnlijk niet. Zoveel kostte de gebroken trofee van de GP in Hongarije.

Of scherven geluk brengen, zal het volgende Formule 1-seizoen moeten uitwijzen. Want behoudens ongelukken, kan het kampioenschap van Max Verstappen bijna niet meer stuk.

Maar zijn inmiddels rijkelijke verzameling dure trofeeën duidelijk wel.

Lando Norris: ‘Niet mijn probleem’

Vorige week ging het ook bijna mis tijdens de podiumceremonie van Silverstone. En toeval of niet, opnieuw was Lando Norris de slechte verliezer van dienst. Gelukkig kunnen beide Formule 1-sterren het goed met elkaar vinden.

Alleen kostte de unieke Hongaarse trofee die Max Verstappen brak flink meer geld, tijd en mankracht om te vervaardigen dan de Britse variant. De reactie van Norris hierboven – weliswaar schertsend bedoeld – kon daarom op weinig begrip rekenen. “Niet mijn probleem.”

De peperdure trofee die Max Verstappen brak

De trofee van de GP Hongarije werd ontworpen en gemaakt door Herend Porcelain Manufacturer, een specialist in porselein sinds 1826. Volgens Formule 1-journalist Sándor Mészáros nam het productieproces van de unieke trofee ongeveer 6 maanden in beslag. Geen verrassing, aangezien alles met de hand werd gemaakt. En dat verklaart ook het hoge prijskaartje.

De trofee van de GP van Hongarije zou om en bij de 40.000 euro waard zijn. De CEO van de porseleinfabrikant liet aan Hongaarse media verstaan al werk te maken van een vervanger. Alle producten van Herendi hebben namelijk een eeuwige garantie. “De teams zullen beslissen wie de schuldige was, maar wij zullen de gelukkige en zware last op ons nemen om de trofee opnieuw maken.”

Max Verstappen krijgt binnenkort dus een splinternieuwe trofee in de kast, naast die van het gehele Formule 1-kampioenschap natuurlijk. En mocht je het willen weten: Lando Norris komt voorlopig nog niet in de buurt van het eindpodium, dus trofeemakers kunnen op beide oren slapen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.