Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 11 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Funda-villa met privécafé kost minder dan gemiddelde huizenprijs

De gemiddelde huizenprijs bedraagt op dit moment zo’n 416.000 euro. Toch vind je voor minder dan dat al schitterende woningen zoals deze karakteristieke Funda-villa.

De woning staat in het plaatsje Parrega. Oeh lekker, aan de Spaanse kust? Zo klinkt het misschien wel, maar nee, Parrega is een Fries gehucht met nog geen 500 inwoners. We zien vaker dat de mooiste huizen ver van de bewoonde wereld staan. Staat een goedkope villa wel op steenworp afstand van Amsterdam, dan heb je last van een stinkende buurman.

Funda-villa met eigen bar en danszaal

Ben je bereid naar Parrega te verkassen, dan staat daar 211 vierkante meter aan woonruimte op je te wachten. De villa zelfs staat op een perceel van 420 vierkante meter. In de woning, die ooit bedoeld was als herberg, tref je drie slaapkamers. Maakt dat deze woning een villa? Nee, maar de eigen bar en pooltafel in de enorme danszaal in het Funda-huis doen dat wel.

Boven je privécafé bevindt zich een enorme danszaal (en dáárboven nog een ruime zolder). Mocht je niet zo’n fuiffanaat zijn, dan richt je deze ruimte naar eigen smaak in. Er is voldoende plek voor een royalere woon-, eet- of slaapkamer. Bij een eventuele verbouwing is wel enige voorzichtigheid geboden, gezien de Funda-villa officieel een Rijksmonument is.

Minder dan gemiddelde huizenprijs

Zoals gezegd staat deze woning voor veel minder dan de gemiddelde huizenprijs te koop. De verkoper vraagt er namelijk 400.000 euro voor op Funda. Wil je het een en ander renoveren, dan zal je nog wat extra geld vrij moeten maken. Gelukkig kun je als barman wat bijverdienen.

Funda villa huis woning gemiddelde huizenprijs woningmarkt te koop goedkoop betaalbaar
(Afbeelding: Redres de Bouwkunstmakelaar)

Heb je liever een villa waar niets meer aan hoeft te gebeuren? Dat is een ander stulpje wellicht iets voor jou. Het betreft een schitterend aangeklede woonboerderij die voor nog minder geld te koop staat dan deze woning in Parrega. De allergoedkoopste villa op Funda kost zelfs minder dan drie ton en staat in Zeeland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.