Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-fans opgelet! De GP Emilia-Romagna in Imola is vervroegd

Aankomend weekend gaat de Formule 1 weer verder. Na een enerverende race in de woestijn van Bahrein is het hele circus naar Italië gevolgen. Net als vorig jaar is het circuit van Imola het strijdtoneel van de GP Emilia-Romagna. Max Verstappen kan niet wachten om Mercedes opnieuw het vuur aan de schenen te leggen. Dat mag je niet missen, dus let goed op. Het tijdschema is namelijk aangepast

Op de zaterdag moet je wat eerder voor de televisie gaan zitten, want de kwalificatie is naar voren gehaald. Deze stond oorspronkelijk gepland om 15:00. Die aanvangstijd is een uur vervroegd. Dit betekent dat Max Verstappen al om 14:00 het circuit op draait om de poleposition binnen te halen.

Formule 1 houdt rekening met begrafenis Prins Philip

De reden waarom de Formule 1 heeft besloten om de kwalificatie een uur te vervroegen, heeft te maken met het overlijden van prins Philip. De hertog van Edinburgh en echtgenoot van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk overleed 9 april op 99-jarige leeftijd. Prins Philip zal aankomende zaterdag begraven worden. Uit respect voor de plechtigheid heeft de Formule 1 besloten om de kwalificatie naar voren te halen. Ook zal er vooraf een minuut stilte worden gehouden.

Dit zijn de 5 duurste onderdelen van een Formule 1-auto

Door deze beslissing zal ook de derde en tevens laatste vrije training eerder plaatsvinden. Volgens de regels moet er minimaal twee uur tussen deze training en de kwalificatie zitten. Hierdoor ontstaat een soort kettingreactie, want er moet ook minimaal negentien uur tussen de tweede vrije training (op vrijdag) en de derde training zitten. Uiteindelijk komt het erop neer dat alle trainingen en de kwalificatie een uur eerder zullen plaatsvinden.

Hoe laat begint de Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021

  • Eerste vrije training: vrijdag 16 april 11:00 – 12:00 uur
  • Tweede vrije training: vrijdag 16 april 14:30 – 15:30 uur
  • Derde vrije training: zaterdag 17 april 11:00 – 12:00 uur
  • Kwalificatie: zaterdag 17 april 14:00 – 15:00 uur
  • Race: zondag 18 april 15:00 uur

Max Verstappen gaat voor de winst

Zoals je in bovenstaand schema kunt zien blijft de starttijd van de race wel hetzelfde. Op zondag 18 april zullen de lichten om 15:00 uitgaan en begint de GP Emilia-Romagna. En laten we hopen dat Max Verstappen later op die middag als eerste over de streep komt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.