Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Toto Wolff aan de schandpaal: ‘Bad loser, schande voor Mercedes’

Waar Lewis Hamilton zich na de Formule 1-race in Abu Dhabi een waardig verliezer toonde, liet Toto Wolff zich volledig gaan. Na de overwinning van Max Verstappen liet de teambaas van Mercedes de wereld zien hoe een slechte verliezer eruit ziet, en stiekem was dat best genieten.

Max Verstappen won de Grand Prix van Abu Dhabi, en daarmee het wereldkampioenschap, op wonderbaarlijke wijze door na een Safety Car in de laatste ronde Lewis Hamilton te passeren. Dit was het moment dat Toto Wolff zich begon te gedragen als een kind wiens zakje snoep is afgepakt. โ€œNo Mike, no, no, that is so not rightโ€œ, hoor je de teambaas van Mercedes tijdens de laatste ronde over de radio roepen richting wedstrijdleider Michael Masi.

Lewis Hamilton feliciteerde de kersverse Formule 1-kampioen Max Verstappen na de race op sportieve wijze, Toto Wolff draaide door. Hij smeet zijn koptelefoon kapot, liep heen en weer, krabde zijn haren bijna van het hoofd en stapte naar de FIA.

Formule 1-fans bespotten Toto Wolff

Toto Wolff diende twee protesten in. Volgens hem zijn de artikelen 48.8 en 48.12 geschonden. De protesten werden afgewezen, waarna Max Verstappen zich uren na de race รฉcht rijk mocht rekenen. Maar de Mercedes-teambaas weigert nog altijd de nederlaag te erkennen, en waarschijnlijk volgt er dan ook nog een hoger beroep.

Formule 1-fans uit zowel Nederland als andere landen zijn diep teleurgesteld over het kleutergedrag van Toto Wolff. โ€œJe hebt niet alleen jezelf, maar het hele merk Mercedes ten schande gebrachtโ€, is te lezen onder een Instagram-post van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Op Twitter is het sentiment niet anders.

Meer reacties bekijk je hier.

Er volgt wellicht dus nog een hoger beroep van Mercedes namens teambaas Toto Wolff, die zijn naam ongeacht de uitslag voorgoed te grabbel heeft gegooid. Lees in dit artikel meer over de mogelijke vervolgstappen. Maar het moet nu toch wel heel raar lopen als Max Verstappen zijn Formule 1-titel alsnog kwijtraakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.