Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 13 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

‘s Werelds mooiste vrouw komt uit India: hier is Miss Universe 2021

Voor het eerst sinds het jaar 2000 mag een vrouw uit India zich de mooiste ter wereld noemen. Harnaaz Sandhu is verkozen tot Miss Universe 2021.

In het jaar 2000 won de Indiase Lara Dutta de Miss Universe-verkiezing en werd Priyanka Chopra, tevens afkomstig uit India, Miss World. Nu, 21 jaar later, is er wederom een vrouw uit het land met meer dan miljard inwoners verkozen tot de allermooiste.

Miss Universe 2021: Harnaaz Sandhu

Harnaaz Sandhu heeft maandag in Israƫl de Miss Universe-verkiezing gewonnen. De Nederlandse Julia Sinning zat niet bij de laatste zestien kandidaten in de race om de kroon.

miss universe, Harnaaz Sandhu, 2021, india, mooiste vrouw ter wereld
(Afbeelding: Getty) (Afbeelding: Getty)

Nadat het deelnemersveld van tachtig naar zestien kandidaten was geslonken, werd het voor de Arubaanse Thessaly Zimmerman spannend. De 27-jarige wist het vervolgens tot de top tien te schoppen. Ze viel af toen de jury de vijf finalisten koos: Miss Filipijnen, Miss Paraguay, Miss Colombia, Miss Zuid-Afrika en Miss India.

21-jarige Miss India gekroond

Nadia Ferreira uit Paraguay werd uiteindelijk de runner-up en de 21-jarige Harnaaz Sandhu uit India mocht de kroon opzetten. Volgens Yahoo werkt zij als actrice in Bollywood en noemde ze tijdens de wedstrijd Priyanka Chopra haar grote voorbeeld.

mooiste vrouw, miss universe 2021, Harnaaz Sandhu, india
(Afbeelding: AFP)
mooiste vrouw, miss universe 2021, Harnaaz Sandhu, india
(Afbeelding: AFP)
mooiste vrouw, miss universe 2021, Harnaaz Sandhu, india
(Afbeelding: Getty)
Miss Universe 2021 contest in Eilat
(Afbeelding: EPA)

De verkiezing was in verband met nieuwe reisbeperkingen vanwege de Omicron-variant bijna niet doorgegaan. De Israƫlische minister van Toerisme Yoel Razvozov liet vorige week echter weten dat de deelnemers een vrijstelling hadden gekregen. Wel moesten ze tijdens hun verblijf meerdere PCR-testen laten afnemen.

De kersverse Miss Universe 2021 Harnaaz Sandhu is te volgen op Instagram.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.