Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Tennisser Roger Federer draagt verkeerd horloge tijdens Formule 1

Een horloge draag je om je linkerpols, althans dat denken velen. Bekend tennisser en Formule 1-fan Roger Federer doet dit ook, maar maakt hiermee een grote fout.

De basis-etiquette voor het dragen van een horloge om de juiste pols is simpel. Een horloge moet gedragen worden aan de niet-dominante hand. Ben je rechts, dan draag je het horloge dus links en vice versa.

Roger Federer draagt verkeerd horloge tijdens Formule 1

Roger Federer is rechtshandig en ‘moet’ dus zijn horloge om zijn linkerpols dragen. Tijdens de Formule 1 Grand Prix was te zien dat de tennisser zijn Rolex ook om zijn linkerpols droeg. Tot zover gaat alles goed.

Als je goed kijkt naar welk horloge Roger Federer om zijn pols heeft tijdens de Formule 1 Gran Prix (foto 4), is dit de Rolex GMT-Master II Sprite (ref. 126720VTNR). Een uurwerk dat super populair is. Dit komt mede door de groen-zwarte bezel.

Ook deze Rolex is een goede investering gebleken

Hoewel de verkoopprijs ergens rond de 10.000 euro ligt, gaat de prijs in de doorverkoop al snel vijf keer over de kop. Een goede investering is het uurwerk dus sowieso, net als veel andere Rolexen. Toch is het opvallend dat de prijs en populariteit voor dit horloge zo toeneemt. Het sieraad is eigenlijk voor een erg beperkte doelgroep bedoeld.

De tennisser draagt het horloge om de verkeerde pols tijdens Formule 1

De Rolex Spite is de linkshandige versie van de GMT-Master. Dat wil zeggen dat het kroontje en de datumaanduiding zich aan de linker kant van het uurwerk bevinden en je het horloge om je rechterpols moet dragen. Roger Federer draagt de Rolex echter om zijn linkerpols.

Roger Federer, horloge, Formule 1
(Afbeelding: Rolex) (Afbeelding: Rolex)

Waarschijnlijk vindt de tennisser en Formule 1-fan het uurwerk zo mooi, dat hij de etiquette even overboord slaat. Al kan Roger Federer in zo’n geval toch beter de pols gebruiken waarmee hij ook zijn backhand en voorhand slaat.

De peperdure Rolex van Ronaldo’s zoon Cristiano Jr.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.