Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Mustang Mach-E opladen wordt een uitdaging dankzij escape room-modus

Escape rooms, ze zijn ontzettend populair. Veelal vindt het spel plaats in oude gebouwen of een gevangenis die niet meer gebruikt wordt. Ford geeft nu een hele andere draai aan het spel. De Ford Mustang Mach-E kan een escape room worden.

Elektrische auto’s en videogames zijn al vaker aan elkaar gekoppeld, zo heb je tenminste wat te toen wanneer je aan de laadpaal staat. Tesla implementeerde bijvoorbeeld al Atari-spellen in het infotainment.

Ford laat de hele Mustang Mach-E meedoen

Waar bij Tesla enkel het stuur en rempedaal te gebruiken zijn voor de spellen, doen bij de escape room in de Ford Mustang Mach-E veel meer onderdelen van de auto mee. De opdrachten worden vertelt via de luidsprekers. Vervolgens worden de airconditioning, koplampen, elektrische achterklep en elektrisch verstelbare stoelen op een bepaald moment in het spel geactiveerd.

Ford Mustang Mach-E, escape room
Maak van je Mustang Mach-E een escape room (Afbeelding: Ford)

Het spel is niet – als bij Tesla – geïnstalleerd op het infotainment van je auto, maar wordt via Apple Carplay overgedragen naar het scherm. Er moet dus altijd een iOS-apparaat gekoppeld zijn aan de auto als je de escape room wil spelen. Eenmaal ingesteld gaan de spelers op een ‘geheime missie’ om een pakketje af te leveren. Wat de game exact inhoudt, laat Ford nog niet weten.

Geen échte escape room

Waar je bij normale escape rooms echt iets op moet lossen voor je weg kan, is het bij de Ford Mustang Mach-E altijd mogelijk om de auto te verlaten. Dit zonder dat het spel wordt opgeheven. Begin je te rijden met de auto, dan stopt het spel onmiddellijk.

Ford Mustang Mach-e GT getest: dravend hengst of makke pony?

Nog niet te downloaden

Eigenaren van een Ford Mustang Mach-E kunnen nog niet naar de App Store om het spel te downloaden. De game is enkel gelanceerd als een concept en onbekend is of hij ook als echte downloadbare versie verschijnt. Ford ziet wel een toekomst voor dit soort techniek. “Het kan zelfs een blik in de toekomst werpen waarin toepassingen bestuurders en passagiers zichzelf zouden kunnen vermaken of informeren, terwijl ze wachten bij een laadstation of misschien in de toekomst in een autonoom voertuig rijden.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.