Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 4 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

5 lekkere films en series die in week 22 op Netflix verschenen

Het is alweer juni en ook deze maand staat Netflix niet stil. De populaire streamingdienst voegt weer een aantal coole films en series toe aan de lijst. Zoals iedere week lichten we er vijf voor je uit.

Vooral filmliefhebbers komen deze week aan hun trekken met een drietal bijzondere films.

5 nieuwe films en series op Netflix in week 22

Deze week prijkt er geen film of serie met megabudget bovenaan de lijst, maar een coole independent-film met een origineel verhaal. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Shia LaBeouf die een korte opleving kende in 2019. De jaren ervoor kwam hij vooral in het nieuws vanwege arrestaties voor geweldsdelicten, wanorde en openbaar dronkenschap. Tsja, het leven van een filmster gaat niet altijd over rozen.

1. The Peanut Butter Falcon (2019) (Film)

Een hartverwarmende independent film over een jongen (Zak) met het syndroom van Down die maar één droom heeft: professioneel worstelaar worden. Wanneer Zak van huis wegloopt, ontmoet hij Tyler (gespeeld door Shia Labeouf); een visser die op de vlucht is. De twee vormen al vrij snel een hechte vriendschap en langzaam maar zeker ontdekt Zak zijn worstelaar alter ego: The Peanut Butter Falcon. Deze indie-film werd zeer goed ontvangen door critici en was de meest succesvolle film uit het genre in 2019. Vlak daarna stortte de complete filmindustrie in elkaar door COVID-19.

2. The Rainmaker (1997) (Film)

De lijst met films en series is niet compleet zonder een klassieke film met niemand minder dan Matt Damon in de hoofdrol. Vijventwintig jaar geleden was Matt Damon trouwens nog een broekie, maar wel één met megaveel acteertalent. In 1997 brak hij definitief door met hoofdrollen in achtereenvolgens The Rainmaker én Good Will Hunting. In The Rainmaker speelt Matt een jonge advocaat die nog nat achter de oren is. Hij gaat het gevecht aan met een frauduleuze verzekeringsmaatschappij. Een heerlijke thriller waarin we een jonge Matt Damon zien schitteren.

3. Trapped S02 (Serie)

In de lijst van films en series deze week slechts 1 serie. Wel één van uitstekende kwaliteit, geproduceerd in het hoge noorden. Scandinavische crimeseries, we zijn er dol op in Nederland. In seizoen 2 van Trapped is Andri Ólafsson inmiddels opgeklommen naar inspecteur bij een politie-eenheid in Reykjavik. Het wordt flink zweten voor Andri wanneer een man besluit zichzelf en de minister van industrie in brand te steken. Het onderzoek brengt hem terug naar zijn vroegere omgeving waar zijn oude partner Hinrika inmiddels leiding geeft aan het lokale politiekorps.

4. Kleine Bheem: Ik Hou van Taj Mahal (Kinderfilm)

Ook voor de kleintjes zit er wat leuks tussen de nieuwe films en series op Netflix in week 22. Een gloednieuw avontuur van Kleine Bheem. Ditmaal reist de dondersteen helemaal naar de iconische Tai Mahal in India voor een groots avontuur. Zijn missie: een teddybeer terugbrengen naar een meisje, voordat de knuffel wordt gestolen.

5. Gold (2016) (Film)

Gouddelvers. We kunnen er geen genoeg van krijgen en worden doodgegooid met reality-tv shows over lui die hun geluk beproeven. In werkelijkheid een stel narcistische boerenkinkels die hun werknemers flink uitknijpen. Nee, doe ons maar het echte werk. Grote goudklompen waarmee je in één klap met pensioen kan. In de film Gold (2016) zien we de immer charismatische Matthew McConaughey die in de rol kruipt van Kenny Wells. Een man met goudkoorts die wanhopig zoekt naar een ‘lucky break’. Hij vertrekt met zijn crew naar Indonesië om diep in te jungle zijn droom te verwezenlijken.

Gold Rush: hoe rijk zijn de goudzoekers uit de Discovery-serie?

Meer kijkvoer nodig? Check dan de films en series die in week 21 op Netflix verschenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.