Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 7 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

De 10 mooiste ‘voetbalvrouwen’ volgens de Nederlandse man

Dat Abbey Hoes op nummer 1 staat in de FHM500 2022 is je vast niet ontgaan. Zij is volgens de Nederlandse man de mooiste vrouw van Nederland. Maar wie zijn de mooiste ‘voetbalvrouwen’?

Toegegeven, de term ‘voetbalvrouwen’ is uit de tijd. Daarbij denk je aan Danny Cruijff en Truus van Hanegem. Tegenwoordig zijn vrouwen natuurlijk onafhankelijk en veel meer dan de vrouw achter de voetballer. Maar goed, de term WAG’s (wives and girlfriends) klinkt ook niet echt chique. Doet er ook niet toe, dit zijn de tien mooiste Nederlandse vrouwen dan wel vriendinnen van profvoetballers.

De 10 mooiste voetbalvrouwen van Nederland

Voor het gemak houden we het in dit artikel gewoon op voetbalvrouwen, zo erg is die term ook weer niet. Een top 10 volgens de Nederlands man.

1. Noor Omrani

Noor Omrani is de vriendin van Feyenoorder Marcus Pedersen en staat op plek 19 in de FHM500. Zelf is ze hockeyinternational.

2. Mikky Kiemeney

Frenkie de Jong kan trots zijn. Mikky Kiemeney staat op nummer 2 in te top 10 mooiste voetbalvrouwen en staat in het algemeen klassement op plek 21.

3. AnneKee Molenaar

Mikky Kiemeney wordt op de voet gevolgd door haar vriendin AnneKee Molenaar, de liefde van Matthijs de Ligt. Zij staat op plek 31 in de FHM500.

4. Emma Heesters

De Nederlandse zangeres Emma Heesters is tegenwoordig bekender dan haar voetballende vriend Wesley Hoedt. Ze staat op nummer 32 in de lijst met vijfhonderd mooiste vrouwen van Nederland.

5. Dayenne Huipen

Op voetballend gebied waren er afgelopen seizoen geen prijzen voor Feyenoord, maar in de FHM500 scoren de voetbalvrouwen die op de tribunes in de Kuip te spotten waren wel hoog in 2022. Dayenne Huipen, de vriendin van doelman Justin Bijlow, staat op nummer 58 in het algemeen klassement.

6. Veronica van Hoogdalem

De Nederlandse presentatrice Veronica van Hoogdalem ken je waarschijnlijk beter dan Helmond Sport-aanvoerder Keyennu Lont. Ze staat op plek 72.

7. Estavana Polman

Estavana Polman past een stuk beter bij Rafael van der Vaart dan Sylvie Meis. Ze staat op plek 73 in de FHM500.

8. Nathalie den Dekker

Strafrechtadvocaat Nathalie den Dekker werd in 2010 al eens uitgeroepen tot Miss Benelux. En sinds ze met doelman Nick Marsman staat, is ze ieder jaar terug te vinden in de top 10 mooiste Nederlandse voetbalvrouwen. Ze staat in totaal op plek 108. Bekijk hier haar FHM-shoot uit 2020.

9. Bouchra van Persie

Niet weg te slaan uit deze top 10, ook al voetbalt Robin van Persie al een paar jaar niet meer. Bouchra van Persie staat op plek 111 in de FHM500.

10. Kelly van den Broek

De top 10 mooiste voetbalvrouwen van 2022 wordt afgesloten door een vriendin van, het begint gewoon te worden, een Feyenoorder. Kelly van den Broek is de vriendin van Ramon Hendriks en staat op plek 154.

FHM500 2022

Zoals gezegd staat actrice Abbey Hoes op plek 1 in de FHM500 van 2022. Bekijk de fotoshoot, en bestel het nummer hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.