Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-actiefilm over kernwapens is de wereldwijde hit van nu

Een nieuwe actiefilm met Fast & Furious-actrice Elsa Pataky verdient even de aandacht. Interceptor, over terroristen die kernwapens hebben gestolen, is de absolute hit van nu. Niet alleen in Nederland, maar eigenlijk in alle landen is dit de best bekeken film op Netflix van de laatste dagen.

Wat betreft series zit je deze dagen wel gebakken op Netflix. Better Call Saul, Stranger Things, Peaky Blinders, je komt de komende tijd oren en ogen te kort. Wat betreft films is het iets lastiger zoeken. Maar als je gewoon even lekker wil meevaren op een hype: hier is Interceptor.

Interceptor op Netflix

Dat landen als Rusland en Noord-Korea over kernwapens beschikken, is al niet echt een prettige gedachte. Maar wat als terroristen er beschikking toe hebben? Dat is het thema van deze nieuwe actiefilm op Netflix.

Oké, het plot is misschien wat surrealistisch, maar de gedachte is intrigerend. En een soort vrouwelijke Rambo is ook cool. In Interceptor voert een als enige overgebleven officier (gespeeld door Elsa Pataky) op een afgelegen luchtverdedigingsbasis de strijd van haar leven. Jawel, tegen terroristen die gestolen kernwapens op de Verenigde Staten hebben gericht.

Kernwapens scoren: best bekeken film van nu

Kernwapens zijn helaas behoorlijk actueel. Wellicht zorgt dat ervoor dat Interceptor de best bekeken film op Netflix van dit moment is, al een paar dagen lang. Volgens datawebsite Flixpatrol staat de film in zo’n beetje alle landen al drie dagen op rij op nummer 1 in de top 10 best bekeken films. Alleen in Canada, Ierland, Letland en Zuid-Korea moet de film het doen met een tweede of derde plaats.

Dat je geen goede recensies nodig hebt voor een hit op Netflix, blijkt maar weer eens. Interceptor scoort met 44% (recensenten) en 28% (publiek) behoorlijk laag op Rotten Tomatoes. Op IMDb doet de actiefilm met het surrealistische plot over kernwapens het niet veel beter. Daar scoort de film met Elsa Pataky een rating van 4.5. Maar toch wil iedereen dit stukje makkelijke vermaak zien. Bekijk de film hier.

Check hier welke films en series er nog meer allemaal bijkomen op Netflix in mei 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.