Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk in verlegenheid gebracht na problemen Tesla Cybertruck

De Tesla Cybertruck heeft roestvaststaal plaatwerk dat nu toch niet zo bestand blijkt te zijn tegen roest. Elon Musk heeft wat uit te leggen.

EV-fanaten hebben jaren moeten wachten op de Cybertruck. Na veel vertraging was eind november eindelijk het moment daar dat de eerste elektrische pick-ups van het merk werden uitgeleverd.

Roest op de Tesla Cybertruck

Tot ongenoegen van de eigenaren lijkt er nu al roest te ontstaan op sommige exemplaren. Dat is vreemd, want de panelen van de pick-up zijn gemaakt van dik roestvaststaal. Ondanks zijn naam kan het metaal uiteindelijk wel roesten, maar dit is wel erg snel. Het is echter niet zo dat er al complete Tesla Cybertruck-modellen zijn doorgerot. Wel is er duidelijk enige corrosie te zien op afbeeldingen die zijn gedeeld op het CybertruckOwnersClub-forum.

Tesla Cybertruck roest Elon Musk
“Excuus voor mijn smerige handen”, schrijft de eigenaar erbij. Zijn hand ter illustratie van de grootte van het probleem. (Afbeelding: CybertruckOwnersClub / vertigo3pc)

Een eigenaar stelt dat hij zijn nieuwe Elon Musk-mobile begin deze maand heeft gekocht en er nu al beginnende roestplekjes te zien zijn. “Ik heb er foto’s van gemaakt en ben ermee teruggegaan naar Tesla”, schrijft het formulid. “Daar werd mijn Tesla Cybertruck goed gewassen om te checken of het niet simpelweg om viezigheid ging.” Dat bleek niet het geval. Volgens de eigenaar heeft Tesla al wel een methode gevonden om de panelen weer op te knappen.

Antiroestbehandeling van Elon Musk

De vraag is of deze reparatiemethode ook een langetermijnoplossing biedt. Als meneer twee weken later weer bij Tesla moet aankloppen, heeft het immers weinig zin. Wellicht dat Elon Musk toch een antiroestbehandeling moet overwegen in het productieproces van de Tesla Cybertruck, zoals elke andere auto dat ook krijgt (onder meer door de laklaag).

Dat de panelen van de EV op dit moment bestaan uit ruw metaal is gaaf, maar onhandig als ze binnen mum van tijd corroderen. Wellicht biedt een laag blanke lak de oplossing. Zo blijft de industriële look bestaan, terwijl het risico op roest drastisch wordt beperkt.

Grootste EV-concurrent Elon Musk heeft nu al eigen Tesla Roadster

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.