Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 31 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Decathlon komt met betaalbare elektrische mountainbike

Eerder troefde Decathlon zowel de Aldi als Lidl af met een goedkope elektrische fiets, nu komt de sportzaak met een betaalbare elektrische mountainbike. Deze e-bike is voor mensen die van avontuur houden, zonder in te hoeven boeten aan comfort

Betaalbare elektrische mountainbike bij Decathlon

De elektrische fiets is in Nederland aan een opmars bezig, ook onder jongeren. Best vreemd, want we leven in het vlakste land ter wereld en behoren tot het fitste volk ter wereld. Maar goed, het zij zo. Het nadeel van zo’n e-bike is het uiterlijk. Ze zien er vaak suf uit en als zo’n elektrische fiets dan een mooi design heeft, is-ie direct onbetaalbaar. De elektrische mountainbike van Decathlon biedt uitkomst.

elektrische mountainbike, elektrische fiets, betaalbare, goedkope, e-bike, decathlon, rockrider

Niet alleen het uiterlijk van de E-ST500 is indrukwekkend, ook de motor, accu en andere eigenschappen van de elektrische mountainbike van Decathlon zijn om U tegen te zeggen. In de sportstand kun je dankzij de grote accu 2,5 uur mountainbiken. En dankzij de krachtige motor met koppel van 42 Nm bij 250W heeft deze ruige e-bike geen moeite met hellingen. Ook handig is de ingebouwde koppelsensor, waardoor het trappen heel natuurlijk aanvoelt. Dit is onmisbaar op een elektrische mountainbike.

Wat betreft het comfort: de elektrische mountainbike van Decathlon beschikt over een ergonomisch gel-zadel, brede anti-lekbanden, dubbele schijfremmen en een hydraulische voorvering. En om te voorkomen dat de ketting ‘afloopt’, heeft de elektrische mountainbike E-ST500 één enkel Sram NX-kettingblad met X-Sync-technologie. Het blad is gemaakt van duurzaam staal. De e-bike kost je 1.199 euro en geloof ons, voor zo’ elektrische fiets is dat niet veel. Lees hier alle technische specificaties en de reviews.

elektrische mountainbike, elektrische fiets, betaalbare, goedkope, e-bike, decathlon, rockrider

Goedkope elektrische fiets die het wint van Lidl en Aldi

Nog even over die goedkope fiets van Decathlon, dat is de B’Twin E-Bike Elops 500, die je koopt voor 699 euro. Het loont de moeite om die te vergelijken met de eveneens betaalbare e-bikes van de Lidl en Aldi.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.