Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 16 mei 2019

Elektrische fiets VanMoof is hufterproof en anti-diefstal

In 2009 kwam VanMoof Amsterdam de fietsmarkt op met een hufterproof fiets. Inmiddels heeft het Nederlandse bedrijf eindelijk ook een elektrische fiets, die dankzij het anti-diefstal systeem nauwelijks gestolen kan worden. Maak kennis met de de Electrified S2.

De hufterproof elektrische fiets van VanMoof

De elektrische fiets van VanMoof, Electrified S2 genaamd, is net als het iconische model van VanMoof zo gebouwd dat je hem zorgeloos kunt parkeren in de stad. Zo zijn de Led-lampjes ingebouwd in het aluminium frame en kan de fiets tegen behoorlijk wat stootjes. Kijk alleen al naar het frame en de wielen. Grote jongen als jij deze elektrische fiets weet te slopen. Dat heet dus hufterproof.

anti-diefstal, elektrische fiets, Electrified S2, vanmoof, amsterdam, hufterproof, stijlvol, stad

Dan het elektrische gedeelte, dat ook indrukwekkend is. Zo beschikt de elektrische fiets van VanMoof over een ‘slimme motor’, die ervoor zorgt extra efficiëntie wat betreft het maximaal aantal kilometers. De actieradius is 60 kilometer op vol vermogen en 150 kilometer in de economy mode. Een puik staaltje design is de matrix display, die zit ingebouwd in het frame. Ook hufterproof dus. De matrix display voorziet je middels 166 ingebouwde Led-lampjes van informatie als trapondersteuning en actieradius. De batterij, met een vermogen van 504 Wh, zit verstopt in het frame en is dus onzichtbaar.

Het anti-diefstal systeem van de Electrified S2

Verder beschikt de VanMoof Electrified S2 over een turbo boost en over een verborgen slot, datje met je met je voet met één kick activeert. Fietssleutels zijn verleden tijd, je deactiveert je slot weer met je smartphone of smartwatch. Er zit zelfs een alarm op als een dief ermee aan de haal probeert te gaan.

VanMoof elektrische

Mocht deze elektrische fiets toch gestolen worden, dan kun je dat aangeven in de bijbehorende VanMoof-app en zendt de geavanceerde e-bike een signaal tot je de fiets weer terug hebt. De zender zit ingebouwd in het frame, dus de kans is klein dat je deze elektrische fiets niet meer terugvindt. De Electrified S2 is ideale e-bike voor in de stad.

Early bird korting

Er zijn nog veel meer technische specificaties, die je leest op de website van het Nederlandse bedrijf VanMoof. De prijs van deze elektrische fiets is 3.398 euro, maar tot 31 mei heb je een early bird korting van 800 euro en kost de Electrified S2 ‘slechts’ 2.598 euro. De elektrische fiets is verkrijgbaar in het ‘fog white’ en ‘thunder grey’. Toch wat te duur? Check dan de spotgoedkope e-bike van de Decathlon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets VanMoof is hufterproof en anti-diefstal
Sluiten