Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste trailer Halo-serie maakt indruk, maar er is ook slecht nieuws

Op 24 maart gaat het dan eindelijk gebeuren: de release van de langverwachte Halo-serie. Fans van de langlopende game-franchise kunnen zich, afgaande op de eerste volledige trailer, gaan opmaken voor een knallende serie. Helaas is er ook minder leuk nieuws voor Halo-fans.

De trailer is een feest van herkenning voor fans van het eerste uur. Alles wat je kent uit de games, komt voorbij in deze eerste trailer. Van Master Chief en Cortana tot met energy sword zwaaiende Covenant. De serie blijft dichtbij het bronmateriaal en daar zullen fans ongetwijfeld blij mee zijn.

Eerste trailer Halo-serie maakt indruk

In de trailer maken we opnieuw kennis met Master Chief. Een supersoldaat ontwikkeld met als doel om de oorlog tegen de Covenant te winnen. Hij stelt geen vragen en voert ieder order uit zonder tegenspraak. Tot hij een bijzondere ontdekking doet. Staat hij aan wel aan de goede kant?

De zoektocht naar antwoorden en de strijd tegen de Covenant gaat gepaard met veel actie en geweld, zoals we van de Halo-games gewend zijn. Fans zullen dan ook met smart uitkijken naar de serie, al is er ook minder goed nieuws: de nieuwe televisieserie zal het canon van de games niet volgen.

Verhaal staat los van de games

Dit wil zeggen dat de serie los staat van de game en zich afspeelt in een ander universum. We zien straks dus wel de karakters die we kennen uit de Halo-games, maar het zijn niet één op één dezelfde personages. De serie is dan ook niet bedoeld om het oorsprongsverhaal van Master Chief te vertellen.

Volgens Frank O’Connor, Franchise Creative Creative Director, is deze keuze gemaakt om de integriteit, eenvoud en toekomst van het kerncanon te beschermen. Ze willen zich dus niet gaan bemoeien met het verhaal dat je kent uit de Halo-games. Daarnaast geeft O’Connor aan dat ze door deze keuze meer vrijheid hebben om zelf het pad te bepalen.

Dubbel slecht nieuws voor Halo-fans

Om die twee redenen is besloten om “de Halo-televisieserie in een authentieke en onafhankelijke tijdlijn te situeren,” aldus Frank O’Connor. Een begrijpelijke, maar ergens ook wel spijtige keuze. De Halo-serie had voor nog meer verdieping en verrijking van de game-serie kunnen zorgen. Nu zorgt het juist voor versplintering.

5 documentaires op Disney+ voor Star Wars en Marvel-verslinders

Daarnaast is er nog meer slecht nieuws. De Halo-serie is vanaf 24 maart te zien op Paramount+, en dat is een streamingdienst die hier nog niet verkrijgbaar is. Het is dus nog even afwachten wanneer wij de serie kunnen zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.