Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 23 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Eerste Tesla Roadster 2.0 de weg op zonder medeweten Elon Musk

Het is inmiddels al zo’n zes jaar geleden dat de nieuwe Tesla Roadster werd aangekondigd. En het wachten is nog altijd niet voorbij, want de verwachting is dat de elektrische auto pas volgend jaar op de weg zien. Toch rijdt er al een rond, al is Elon Musk daar niet van op de hoogte.

De EV in kwestie is namelijk niet gebouwd door Tesla, maar door een handige Harry, of beter gezegd: een handy Harry. Het is namelijk de Amerikaanse Jeremy Snow die het wachten zat was en besloot zijn eigen elektrische sportwagen met vleugeldeuren te bouwen.

Zelfgebouwde Tesla Roadster

Snow deelt zijn avontuur op het YouTube-kanaal Electric Supercar, maar had bij aanvang van het project gek genoeg geen enkele ervaring met het bouwen van auto’s. “Het wisselen van bougies is het spannendste wat ik ook aan het auto heb gedaan”, stelt de Amerikaan.

Van bougies vervangen naar een complete Tesla Roadster bouwen, was dan ook een behoorlijke stap. Een project dat een steile leercurve had en de nodige ups and downs met zich mee bracht. Als basis gebruikte de YouTuber een K-1 Attack-kitcar.

Het model komt uit Tsjechië, maar kwam helaas zonder instructies. Qua looks heeft de K-1 Attack iets weg van de Tesla Roadster, al is de kitcar niet bedoeld als EV. Je hoort eigenlijk de motor, versnellingsbak, assen en kabelboom van een Honda te gebruiken. Jeremy Snow had echter andere plannen en besloot de aandrijflijn van een Tesla Model S in de kitcar te bouwen.

Eerder dan Elon Musk

Een behoorlijke opgave. Het complete frame van de kitcar moest worden aangepast en dat betekende dat er gelast moest worden, iets wat de Amerikaan niet eerder heeft gedaan. Datzelfde geldt voor het bekleden van de deurpanelen en het werken met glasvezel en het spuiten van de zelfgemaakte Tesla Roadster. Ondanks de weinige ervaring, heeft hij na drie jaar zwoegen prachtig werk afgeleverd. Nu jij nog, Elon Musk.

Je krijgt nu stukje Tesla Cybertruck bij je McFlurry

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.