Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste elektrische Rolls-Royce heet Spectre en dit is slechts het begin

Of je het nou wil of niet, er komt een elektrische Rolls-Royce. Dat heeft de Britse autofabrikant hoogstpersoonlijk onthuld. De Spectre moet in 2023 op de markt verschijnen.

Met de Spectre zet Rolls-Royce een eerste stap in de onontkoombare koerswijziging richting elektrisch. Hiermee volgt de Britse autobouwer andere luxe merken als Bentley en Ferrari.

Historisch: de eerste elektrische Rolls-Royce

“Vandaag is de belangrijkste dag in de geschiedenis van Rolls-Royce Motor Cars sinds 4 mei 1904. Op die datum ontmoetten onze grondleggers, Charles Rolls en Sir Henry Royce, elkaar voor het eerst en kwamen overeen dat ze ‘de beste auto ter wereld’ zouden gaan bouwen”, aldus CEO Torsten Müller-Ötvös. “Met behulp van de meest geavanceerde techniek van toen en hun buitengewone technische kennis wisten beide pioniers de auto met verbrandingsmotor naar een hoger niveau te tillen.”

eerste elektrische rolls-royce, spectre, auto

“De auto’s die zij bouwden, introduceerden echte luxe in de wereld en koppelden de naam Rolls-Royce voorgoed aan de toppositie die standhoudt tot vandaag de dag. Het merk is in de afgelopen eeuw onverminderd doorgegaan met het ontwikkelen van de beste verbrandingsmotoren ooit. Maar vandaag, 117 jaar later, mag ik trots aankondigen dat Rolls-Royce is begonnen met het testen van een elektrische auto. De eerste exemplaren van de Spectre zullen aan onze klanten worden afgeleverd in het vierde kwartaal van 2023.”

Spectre is de naam

Vervolgens gaat Torsten Müller-Ötvös nog heel lang door met zijn monoloog, maar die prietpraat kun je vergeten. Wat je vooral moet onthouden is Spectre, de naam van de eerste elektrische Rolls-Royce, en het releasejaar 2023. Ook interessant: tegen 2030 wil de Britse autobouwer alleen nog maar auto’s met elektromotoren produceren. Wereldwijde tests beslaan 2,5 miljoen kilometer, een simulatie van 400 jaar gebruik.

spectre, eerste elektrische rolls-royce

Grappig detail: in 1900 voorspelde de oprichter al dat er ooit een elektrisch Rolls-Royce zou komen. Welnu, hij krijgt gelijk. Lees op deze webpagina meer over de Spectre, die in 2023 op de markt moet verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.