Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 27 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Walking Dead eng? Hier is de eerste trailer van The Last of Us

We hebben er lang op moeten wachten, maar de officiële eerste trailer van The Last of Us ziet er veelbelovend uit. De nieuwe HBO-serie is gebaseerd op een van de meest iconische games van het moderne tijdperk, alom geprezen voor zowel het rauwe post-apocalyptische verhaal als de plausibele personages die er vorm aan geven.

Naar aanleiding van de internationale ‘Last of Us-Day’ (ja, dat is een ding) dropte HBO geheel ter verrassing maar tot jolijt van velen de eerste trailer van de live-action serie. De hoofdrol als vader Joel is weggelegd voor Pedro Pascal. Die ken je waarschijnlijk als de Mandalorian die Pablo Escobar wist uit te schakelen, maar wiens hoofd door de Mountain tot moes werd geslagen in Game of Thrones. Eerder dit jaar had HBO al enkele beelden van de serie geteased maar nu hebben we eindelijk een volbloed trailer van The Last of Us. Neem hieronder een kijkje.

Eerste trailer the Last of Us

Bella Ramsey (beter bekend als Lyanna Mormont in Game of Thrones) mag kleur geven aan het personage van Ellie, de quasi-geadopteerde dochter van Joel. Fans van de Last of Us-games zullen ongetwijfeld een zweem van herkenning voelen bij het zien van de trailer. We krijgen niet alleen een glimp van de iconische eerste scènes uit de game, maar ook van de gevreesde ‘Clickers’.

Last of us, trailer
En jij dacht dat The Walking Dead eng was? (Afbeelding: HBO Max)

Deze monsters waren vroeger mensen maar staan wel bovenaan de voedselketen in het Last of Us-universum. Ze zien er inder geval even eng als gevaarlijk uit. Een exacte releasedatum voor de veelbelovende nieuwe serie is er helaas nog niet. HBO laat aan het einde van de trailer wel weten dat The Last of Us in 2023 te streamen zal zijn.

Meer series

Streamingplatformen zoals Netflix en HBO zijn tegenwoordig verwikkeld in een hevige strijd om de aandacht van consumenten. Wij worden er gelukkig alleen maar blijer van. Netflix kwam onlangs bijvoorbeeld met maar liefst 22 (!) nieuwe trailers naar buiten. Lees hier over welke series en films het gaat. En wist je al dat de beste 11 Marvel-series op Disney+ er heel anders uit zien dan je denkt? Check dit artikel dan even.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.