Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Prada en Hirst droppen bizar dure graffiti-sneakers in 23 kleuren

Prada heeft de handen ineen geslagen met de zoon van kunstenaar Damien Hirst voor een collectie sneakers. De 22-jarige Cassius, tevens kunstenaar en designer, heeft 23 kleurvarianten ontworpen van het model dat de naam America’s Cup draagt.

Kunstenaar Damien Hirst ken je natuurlijk van de met 8.601 diamanten bedekte schedel For the Love of God. Bij de jongere generatie is zijn zoon vooral bekend. Zijn nieuwe sneakercollab is behoorlijk prijzig, maar daar maalt Gen-Z niet om.

Prada x Cassius Hirst ‘America’s Cup’

Cassius Hirst staat als kunstenaar vooral bekend om zijn graffiti-bewerkingen. Zo verfde hij ook al eens de Nike Air Force 1-sneakers van Virgil Abloh en ASAP Rocky.

Zoiets zag het Italiaanse designermerk Prada dus ook wel zitten. Cassius Hirst, beter bekend onder zijn artiestennaam Cass, kreeg de vrijheid om met graffiti-spuiten los te gaan op de America’s Cup. Deze sneakers werden in 1997 speciaal ontworpen voor het Luna Rossa-zeilteam van het modemerk.

Peperdure graffiti-sneakers in 23 kleuren

Het resultaat is een collectie die bestaat uit 23 kleurvariaties, in de meest felle kleuren. Roze, blauw, neon-geel, oranje, groen, zwart-wit, Cassius Hirst is losgegaan met een enorm arsenaal aan graffiti-spuiten. Lees in dit artikel meer over de 22-jarige kunstenaar, die voor de artiestennaam Cass heeft gekozen om als kunstenaar niet op de naam van zijn te teren. Toch komt in de campagne overigens wel de schedel van zijn pa terug.

cass, cassius hirst, zoon damien, prada, sneakers, america's cup, lichtblauw
(Afbeelding: Prada)
cass, cassius hirst, zoon damien, prada, sneakers, america's cup, zwart, wit
(Afbeelding: Prada)

Prada-sneakers zijn normaal gesproken al duur, maar als de zoon van Damien Hirst ze dan ook nog eens bewerkt met graffiti, dan zijn ze helemaal onbetaalbaar. Je koopt ze voor 1.400 euro. Bekijk de hele bonte collectie hier.

Nog veel duurdere en volledig afgetrapte schoenen

Baas boven baas. Balenciaga durft op dit moment voor een paar ‘extra beschadigde sneakers’ 1.850 euro te vragen. En nu we toch bezig zijn: check ook de duurste sportschoenen ooit, gedragen door Michael Jordan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.