Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dumpert bezoekt de GGD: alles wat je wil weten over testen en vaccineren

Er is in het afgelopen jaar een hoop kritiek geweest op de aanpak van corona. We hadden het testen niet goed op orde, met vaccineren kwamen we veel te langzaam op gang en er was tussendoor ook nog een datalek. Zo kwam de GGD vaak negatief in het nieuws. Dat is jammer, want hier wordt ook keihard gewerkt om Nederland weer beter te maken. Dumpert laat zien hoe.

Onze collega’s en vrienden van Dumpert deden hun mondkapje op en reden naar de GGD Kennemerland voor een nieuwe aflevering van Dumpert filmt je werkplek. Hier namen ze een kijkje achter de schermen om zo te laten zien hoe het er echt aan toe gaat. Van testen en vaccineren tot het bron- en contactonderzoek. Dus mocht je willen weten wat ze allemaal uitspoken met je wattenstaafje en of je veilig een prik kunt halen? Dan is dit je kans om daarachter te komen.

Dumpert kijkt mee bij de GGD

In deze aflevering zien we hoe Sylvana zich laat testen en volgen we vervolgens haar wattenstaafje. Wat wordt hiermee gedaan en welke stappen zijn er nodig om uiteindelijk vast te stellen of je corona hebt? Dat wordt haarfijn uitgelegd. Ondertussen gaat Dumpert-presentator René in gesprek met twee GGD artsen over het belang van testen en om meer te weten te komen over de vaccinaties. Vooral over dat laatste bestaat nog steeds een hoop onduidelijkheid en angst.

Bill Gates voorspelt twee volgende crisissen na de coronacrisis

Testen en vaccineren is het belangrijkst waar de GGD zich mee bezighoudt, maar we mogen ook het bron- en contactonderzoek niet vergeten. Op deze manier kan voorkomen worden dat het coronavirus zich verder verspreidt. Hoe de GGD dat doet, wordt uitgelegd in de video en ook het datalek wordt uiteraard nog even besproken.

Heeft Sylvana corona?

Dankzij deze aflevering van Dumpert filmt je werkplek krijg je een beter beeld van wat de GGD precies doet. Hoe ze je testen, besmettingen opsporen en vaccinaties toedienen. Oh, en je krijgt ook antwoord op de vraag of Sylvana corona heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.