Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 9 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Sonos onthult met Roam langverwachte bluetooth-speaker voor onderweg

Sonos heeft zojuist een gloednieuwe speaker onthult. Dit is de Roam. Een draagbare smart speaker voor onderweg, maar ook om thuis te gebruiken. Zo wordt het nog makkelijk om altijd en overal te genieten van de kwaliteit van Sonos.

Het is niet de eerste keer dat Sonos een draagbare speaker op de markt brengt. Met de Move is het ook al mogelijk om overal van je favoriet muziek te genieten. Nadeel is alleen wel dat deze speaker door zijn formaat niet heel makkelijk mee te nemen is. De nieuwe Roam is dat wel. Sonos noemt hem zelfs ultradraagbaar, en dat is terecht. De stijlvolle nieuwkomer is ongeveer even groot als een waterflesje en weegt slechts 450 gram.

Sonos Roam: klein formaat, groots geluid

Dat is een stuk kleiner dan je gewend bent van Sonos. Toch gaat dit compacte formaat van de speaker niet ten koste van de geluidskwaliteit. Sonos belooft ons dat de Roam door zijn akoestische architectuur net zo helder, diep en vol klinkt als zijn grotere broers. Daarnaast is hij net als alle andere Sonos-producten getuned door toonaangevende experts uit de muziek- en filmindustrie. Zo kun je dus altijd en overal genieten van de ijzersterke geluidsbeleving die je gewend bent.

Sonos Roam
In Shadow Black en Lunar White. (Afbeelding: Sonos)

Niet alleen op het gebied van geluidsbeleving is Roam een volwaardige Sonos-speaker. Ook als het gaat om gebruiksgemak voldoet hij aan al je verwachtingen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet met instellingen aan de slag wanneer je van huis gaat. Binnenshuis stream je, zoals je gewend bent, gewoon via wifi en zodra je de deur uit stap schakelt Roam automatisch over op Bluetooth. Dankzij deze gelijktijdige verbinding met wifi en Bluetooth is je stream-ervaring altijd en overal naadloos.

Voor onderweg en thuis

Dit maakt de Roam een heerlijke speaker om mee te nemen. Dat is niet alleen vanwege de naadloze verbinding, maar ook door de magnetische draadloze oplader (die apart verkocht wordt). Je pakt ‘em zo mee en geniet vervolgens de hele dag van je nieuwe Sonos-speaker. Op een volle batterij kun je 10 uur lang non stop muziek luisteren. Bijvoorbeeld in het park, maar ook op het strand of bij het zwembad. Roam is namelijk stofbestendig en volledig waterdicht. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn voor valpartijen. Dankzij de siliconen einddoppen kan hij prima tegen een stootje.

Sonos Roam
De Sonos Roam. (Afbeelding: Sonos)

Roam is vooral geschikt als Bluetooth-speaker die je buiten de deur gebruikt, maar ook binnenshuis is het een waardevolle toevoeging. Je hangt ‘em bijvoorbeeld zo in een groep met andere speakers of gebruikt Sound Swap om je muziek eenvoudig over te schakelen naar de dichtstbijzijnde speaker in je huis. Dit maakt de Roam een product dat je niet alleen onderweg gebruikt, maar ook wat toevoegt aan je Sonos-netwerk.

Het beste van Sonos

Sonos heeft met de Roam nu dus een speaker die je, zonder concessies te doen, over mee naartoe kan nemen. Zo geniet je van Trueplay-tuning (zowel via wifi, als via Bluetooth), werkt hij met meer dan 100 streamingdiensten en is hij eenvoudig te bedienen. Niet alleen door middel van de fysieke knoppen, maar ook via de Sonos-app, Apple AirPlay 2, rechtstreeks vanuit Spotify of andere streamingdiensten en je stem (Google Assistent).

Sonos Roam
Werkt met alle favoriete streamingdiensten. (Afbeelding: Sonos)

Wat kost de Sonos Roam?

Roam biedt alles wat je van een Sonos-speaker mag verwachten, maar dan in een handzaam formaat. Dit maakt het de ideale speaker voor onderweg en tevens een waardevolle aanvulling op je huidige netwerk. Deze veelzijdige speaker is vanaf 20 april verkrijgbaar in Shadow Black en Lunar White en gaat 179 euro kosten. Kopen kan via hun eigen site en deelnemende dealers. De magnetische oplader gaat 49 euro kosten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.