Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult Duitse oorlogsfilm met zichtbare Tarantino-inspiratie

Een nieuwe Duitse oorlogsfilm over de nadagen van het Derde Rijk verschijnt op 26 mei op Netflix. Verwacht je alleen niet aan een zwaar drama zoals Der Untergang. Blood & Gold is een spetterende actiefilm met een absurd randje.

Geen schreeuwende Hitler in een gedoemde bunker deze keer. Maar een fictieve oorlogsfilm over de hectische zoektocht naar verborgen Joods goud op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Nog niet verkocht? De trailer van Netflix is alvast om duimen en vingers bij af te likken.

Behalve de releasedatum van 26 mei en het tijdperk, wat weten we verder nog over de nieuwe oorlogsfilm van Netflix? De film wordt al vergeleken met Inglourious Basterds van Quentin tarantino, al vinden wij dat net iets te veel eer voor de streamingdienst.

Netflix onthult nieuwe oorlogsfilm Blood & Gold

De officiële samenvatting van Blood & Gold (die in het niets te maken heeft met de gelijknamige game) luidt als volgt: “De deserteur Heinrich is op weg naar zijn dochter als hij wordt tegengehouden door een SS-troep. Terwijl hij aan een boom hangt, wordt hij op de laatste seconde gered door de moedige boerin Elsa. De twee zijn verenigd door een gemeenschappelijke vijand en de strijd voor gerechtigheid en hun families. De spannende en bloederige zoektocht naar een Joodse goudschat begint en brengt bittere geheimen aan het licht.”

Waarschijnlijk zeggen de namen op het affiche je niet heel veel, maar over de grens kennen ze ongetwijfeld regisseur Peter Thorwath, die al een aantal Duitse blockbusters heeft ingeblikt. Onder de acteurs zijn Alexander Scheer en Robert Maaser degenen met de langste lijst aan adelbrieven. Maaser speelde al eens in mee in de Hollywoodfilm Mission Impossible: Rogue Nation en volgens IMDb is Scheer “een van de grootste waaghalzen van zijn generatie.”

En er is niet alleen Blood & Gold om onze oorlogshonger te stillen. Netflix maakt serieus werk de laatste tijd van het oorlogsgenre, iets wat we uiteraard alleen maar toejuichen. Vergeet zeker ook niet de nieuwe Noorse oorlogsserie War Sailor te checken. Of voor een goed gevuld weekend; bekijk de keuze van onze redactie voor de beste mini-series op Netflix momenteel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.