Coen Grutters
Coen Grutters Banen & Salaris 1 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris krijg je bij Action als manager en het regent vacatures

Recent schreven we over het salaris dat je als bedrijfsleider bij Wibra opstrijkt. Uiteraard moesten we ook direct aan die andere discountwinkel denken: Action. Verdient een baan als filiaalmanager daar beter?

In 1993 opende Action zijn eerste filiaal in Enkhuizen, waarna er al snel meer volgden. De winkelketen blijkt overigens niet alleen in Nederland populair. Op dit moment heeft Action naast de Nederlandse filialen ook winkels in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Italië, Spanje en Slowakije. Blijkbaar is heel Europa gek op alles-in-één keukentools en Live Love Life-borden besmeurd met grondverf voor 13 cent.

Baan als bedrijfsleider bij Action

Op de vacaturewebsite van de winkelketen vinden we op dit moment maar liefst 1.482 beschikbare banen. In 261 van die gevallen zoekt Action naar een (assistent) bedrijfsleider. “Met elke week 150 nieuwe producten dagen we je creativiteit en ondernemerschap maximaal uit. Als aanvoerder van je team ben jij verantwoordelijk voor het succes van jouw winkel en van je eigen carrière”, schrijft de winkel in de vacaturetekst.

Dit salaris verdien je als orthodontist na 10 jaar studeren

Wel heeft Action een aantal harde eisen. Zo zoekt de keten iemand met een ‘afgeronde mbo 4-opleiding of een hbo-werk- en -denkniveau’. Ook heb je minstens vijf jaar werkervaring in de detailhandel nodig waarvan minimaal twee jaar in een leidinggevende rol. En, zo waarschuwt de tekst, ‘gezien onze openingstijden vind je het prima om regelmatig ’s avonds en in het weekend te werken.’

Salaris van een filiaalmanager na MBO-opleiding 4

Maar dan nu de vraag: wat krijg je ervoor terug? “Een aantrekkelijk salaris op basis van een 32 tot 38-urige werkweek”, zo stelt Action. Pff, daar kun je als werkzoekende toch helemaal niets mee? Wees toch gewoon concreet. Gelukkig hebben we banenwebsite Glassdoor.nl die ons een goede inschatting kan geven.

Salaris gezondste beroep zonder diploma stijgt €4457 in Nederland

Op basis van negentien opgegeven salarissen stelt de website dat je als bedrijfsleider bij Action op een jaarsalaris tussen de 27.000 euro en 39.000 moet rekenen. Per maand vertaalt zich dat naar een salaris tussen de 2.250 euro en 3.250 euro. Sta je aan het roer van een winkel met kleine prijsjes, dan krijg je ook slechts een klein salaris. Je bent als bedrijfsleider bij McDonald’s beter af.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.