Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones-maker van troon gestoten door Netflix-verrassing

Met 3 Body Problem leek David Benioff, vooral bekend als producent van Game of Thrones, na HBO Max ook Netflix een vanaf nu non-stop te domineren. Maar een nieuwe verrassing heeft de serie nu al van de troon gestoten. Check Testament: The Story of Moses.

3 Body Problem is een best wel sterke adaptatie van de Chinese sciencefictionboekenserie Liu Cixin. En dan heb je aan David Benioff een goede; die weet als geen ander hoe je boeken met verschillende plotlijnen, veel details en fantasie aan elkaar filmt. Hij haalde er ook nog eens een gedeelte van de Game of Thrones-cast bij, dus succes was gegarandeerd.

Testament: The Story of Moses op Netflix

Maar als Mozes niet naar Netflix komt, komt Netflix wel naar Mozes. Dit slaat nergens op, maar deze moesten we er even tussendoor fietsen. En eigenlijk is het spreekwoord officieel ook nog met Mohammed, dus we dwalen volledig af. Feit is dat Testament: The Story of Moses behoorlijk aanslaat op Netflix.

Voor alle duidelijkheid, Testament: The Story of Moses is een dramaserie slash docu-serie van drie afleveringen. Je gaat mee op reis door het leven van Mozes, volgens de Tenach (het joodse heilige boek) de grootste profeet. De tien plagen, de tien geboden, de hele reutemeteut komt voorbij. Best een interessante theologische les, waarin zijn leven wordt geacteerd én toegelicht door theologen en historici.

3 Body Problem van troon gestoten

Volgens data van Flixpatrol is Testament: The Story of Moses al een paar dagen op rij ‘s werelds meest gestreamde serie en dat is wel een verrassing te noemen gezien de populariteit van Netflix-hit 3 Body Problem. De Game of Thrones-reünie moet het nu doen met een tweede plek.

Is het dan echt zon goede serie, die geacteerde docu over Mozes? Nou, afgaande op meningen van filmcritici en het publiek niet bepaald. Testament: The Story of Moses scoort op Rotten Tomatoes 29 procent onder filmcritici en 33 procent onder het publiek. Dat is nogal laag. IMDb geeft met een 6 uit 10 wel een krappe voldoende. Maar oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt. Oh nee, dat heeft ook weer niets met Mozes te maken. Oordeel vooral zelf: de serie is nu te streamen op Netflix.

Heeft die Game of Thrones-reünie toekomst?

Nog even terug naar 3 Body Problem, met een budget dat hoger is per aflevering dan Game of Thrones. Is dit nou de volgende grote franchise van Netflix of niet? Lees meer over de toekomst van een half miljard, die aan een zijden draadje hangt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.