Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 2 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Beest van een e-bike voor spotprijs tussen de chips en wijn

Lidl stunt weer eens met een elektrische fiets. Niet een filiaalmanager die door de lucht vliegt op een tweewieler, we bedoelen het in figuurlijke zin. Ditmaal krijg je korting op de CRIVIT Urban E-bike All Black.

Lidl staat al een tijdje bekend om betaalbare elektrische fietsen die regelmatig opdoemen tussen de chips, Knoppers en goedkope topwijn. Vroeger waren dat rammeldingen, maar tegenwoordig kun je er ook terecht voor een e-bike met behoorlijke kwaliteit.

CRIVIT Urban E-bike All Black

Zo is het huismerk Crivit van Lidl door de jaren heen uitgegroeid tot een degelijk merk. Nee, de Urban E-bike All Black is geen Gazelle Eclipse, al gaat het qua uiterlijk wel die kant op. Qua design-prijs-kwaliteitsverhouding is deze elektrische fiets van Lidl in ieder geval een winnaar.

Lidl-geeft-korting-op-beest-van-een-e-bike-met-stijlvol-design
(Afbeelding: Crivit)

Het design is niet wat je gewend bent van de verlaagde bejaardenfiets waar Lidl voorheen om bekendstond. Het zwarte frame is stijlvol, de accu zit weggewerkt (en is toch uitneembaar) en het minimalistische aspect maakt het plaatje compleet. Die accu van de Urban E-bike All Black heeft overigens een vermogen van 360 Wh en biedt een maximale actieradius van 100 kilometer, al is die sterk afhankelijk van omstandigheden als weer en wegdek.

Elektrische fiets met korting bij Lidl

De achterwielmotor (250 Wh / 45 Nm) van de elektrische fiets biedt trapondersteuning tot 25 kilometer per uur in drie verschillende standen. De koppelsensor zorgt voor intuïtieve krachtoverbrenging, zodat je geen versnellingen nodig hebt. Verder beschikt de e-bike over hoogwaardige onderdelen als hydraulische schijfremmen van Shimano en lekvrije banden met reflecterende strepen van Schwalbe.

Dat is bij elkaar een hele mond vol, en die gaat open van verbazing als je de prijs hoort. De nog niet eens zo heel lang geleden uitgebrachte Urban E-bike All Black van CRIVIT is bij Lidl nu afgeprijsd van 1.499 euro naar 1.299 euro. Meer specificaties over de elektrische fiets lees je via de prijslink.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.