Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Lugubere thriller Devil in Ohio debuteert op Netflix als nummer 1-hit

Netflix is een nieuwe nummer 1-hit rijker. De op een waargebeurd verhaal gebaseerde suspense-thriller Devil in Ohio is wereldwijd de best bekeken serie van dit moment.

In een suspense-thriller ervaart de kijker een spanningsopbouw die vooral geassocieerd wordt met het werk van Alfred Hitchcock. ‘Suspense’ is in dit geval het creëren van een ‘spannende’ situatie door bijvoorbeeld de kijker meer te laten weten dan de hoofdrolspelers.

Suspense-thriller Devil in Ohio op Netflix

Devil in Ohio is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daria Polatin, die tevens is betrokken bij de serie op Netflix. Een psychiater is vastbesloten om een jonge patiënt te beschermen die ontsnapt is aan een mysterieuze sekte. Ze neemt haar in huis, waardoor haar eigen gezin en leven gevaar lopen.

“Voor mijn boek heb ik me destijds laten inspireren door een verhaal dat onze producent Rachel Miller ooit hoorde, dat echt heeft plaatsgevonden in Ohio. In de Netflix-serie gaan we dieper in op Suzanne en haar achtergrondverhaal. Waarom neemt ze Mae mee naar huis? Waarom gaat ze zo ongelooflijk ver om haar te helpen?”, aldus Polatin voor de première van de suspense-thriller.

De best bekeken serie wereldwijd

Op dit moment is Devil in Ohio wereldwijd de best bekeken serie. Ook in Nederland en België staat de suspense-thriller fier op nummer 1. Bekijk het volledige overzicht op filmdatawebsite Flixpatrol.

Hitseries zijn niet automatisch ook goed beoordeelde series. Zo was deze erotische thriller met een 0% score op Rotten Tomatoes meer dan een week lang de best bekeken film op Netflix. Wat dat betreft doet Devil in Ohio het met een 60% score onder recensenten op Rotten Tomatoes beter. Op IMDb scoort de best bekeken serie van dit moment een 6 uit 10.

Maar laat je ook weer niet te veel leiden door recensenten of liefhebbers en oordeel vooral zelf. De suspense-thriller Devil in Ohio is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.