Dennis Mons
Dennis Mons Auto's & Motoren 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

DeLorean gaat terug naar 2040 met elektrische offroad-auto

Tijdens de Monterey Car Week zijn een hoop aantal concept cars getoond, waaronder deze waanzinnige offroader van DeLorean. Het bedrijf is vooral bekend om hun DMC-12 uit Back to the Future.

De bizarre auto heet simpelweg ‘Omega 2040’ en is de visie van het bedrijf voor potentiële nieuwe modellen.

Omega 2040: een offroad-beest van DeLorean

De wagen is (op papier) vierwielaangedreven. Daarnaast is de auto volledig elektrisch. Ook heeft het model een enorm zonnepaneel dat zich bevindt op het windscherm, dat loopt vanaf de grill tot aan de achterlichten.

DeLorean Omega 2040
Zonnepanelen van voor naar achter (Afbeelding: DeLorean)

Hoewel de auto de naam 2040 heeft, is DeLorean niet van plan de Omega in dat jaar uit te brengen. Net als veel conceptauto’s is de het offroad-beest vooral bedoeld als showcase voor bepaalde designelementen.

DeLorean Alpha 5

Een andere auto die DeLorean recent presenteerde is de Alpha 5. Het is de bedoeling dat deze in 2024 uitkomt. Het model wordt gezien als ‘reboot’ van de wereldberoemde DMC-12 uit Back to the Future.

Wanneer de auto precies uitkomt, is niet bekend. Ook zeker vanwege het feit dat DeLorean Motors Reimagined aangeklaagd wordt door Karma Automotive. Dat bedrijf beschuldigt ex-werknemers ervan intellectuele eigendomsrechten te hebben gestolen. Deze mensen werken namelijk nu bij DeLorean.

DeLorean Alpha 5
De DeLorean Alpha 5 (Afbeelding: DeLorean)

Het gaat om CEO Joost de Vries, COO Alan Yuan, CMO Troy Beet, en leidinggevende op de designafdeling Neilo Harris. De Vries heeft inmiddels in een statement laten weten zich niet te vinden in de beschuldigingen. “Deze auto heeft een zeer uitgesproken en unieke DeLorean-afstamming. Er is geen enkel verband met Karma Automotive qua design, engineering of hoe de auto geproduceerd wordt.”

Karma werkte voorheen wel samen met DeLorean om een elektrische versie van de DMC-12 te maken, vergelijkbaar met deze wagen. “Het mogelijke project tussen ons sneuvelde doordat Karma niet in staat was genoeg fondsen te creëren om onderdelen daadwerkelijk te bouwen”, aldus De Vries. Hopelijk gaat de rechtszaak niet te veel in de weg zitten voor de release van de Alpha 5.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.