Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De opmerkelijke fout in The Simpsons die je vast hebt gemist

Hoewel The Simpsons toonaangevend is qua muziek, maatschappijkritiek en voorspellingen zit het programma er ook wel eens naast. Deze opmerkelijke fout rond animatie en pianomuziek, die vaker terugkomt, is je vast ontgaan.

Er is dankzij South Park een meme dat The Simpsons alles al heeft gedaan. Maar doen ze het dan ook goed?

Opmerkelijke fout in The Simpsons

Het antwoord op bovenstaande vraag is dus neen. Hoe scherp de Emmy Award-serie dan ook is, ze maken wel degelijk fouten. Pianospel is er één van.

The Simpsons is een show voor volwassenen, evenals South Park, Family Guy, Rick & Morty en Bob’s Burgers. De shows gaan dan ook frequent in op muziek die niet per definitie door jonkies wordt geluisterd.

Dat is maar goed ook, want daar hebben we nummers als Baby On Board, See My Vest, We Put The Spring In Springfield en They Have The Plant But We Have The Power aan te danken.

Edoch zitten de makers van The Simpsons, die bovenstaande awesome nummers hebben gemaakt, soms te slapen (of op LSD te trippen). De animaties van het pianospel kloppen simpelweg niet. Zo komt Homer Simpson in de aflevering Lisa Vs Malibu Stacey een enorme piano tegen waar hij op kan springen (zoals Big). Maar de noten die hij speelt, kloppen niet met de noten die we zouden moeten horen. Ook Bart speelt iets totaal anders, zoals je hieronder ziet.

Pianomuziek volgens de geanimeerde noten

Het feit dat de piano-animatie niet correspondeert met de tonen viel Youtuber Amosdoll Music ook op. Hij maakte een aantal video’s van The Simpsons op een piano, maar met de échte noten. Klinkt toch echt nét even anders.

Toegegeven, The Simpsons is en blijft een animatieserie. We kunnen niet verwachten dat alle animatoren muzikanten zijn. Gelukkig zijn er nerds op deze wereld, die de nummers spelen zoals ze op het scherm verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.