Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dune 2 cast No Time to Die-ster Léa Seydoux voor sleutelrol

De makers van Dune 2 hebben Léa Seydoux gecast voor een sleutelrol. De Franse actrice, vooral bekend als bondgirl Madeleine Swann in de laatste James Bond-films, is nu in onderhandeling voor een rol als Lady Fenring.

Hoewel regisseur Denis Villeneuve het tweede deel van Dune niet zelf maakt, staat de productie niet stil. En er wordt volop gecast. Nieuw in de rij nieuw acteurs is Léa Seydoux, die als bondgirl ook al een sleutelrol speelde in No Time to Die.

De rol van Lady Fenring in Dune 2

Hoewel de knoop nog niet is doorgehakt, zal Léa Seydoux waarschijnlijk de rol van Margot (Lady Fenring) spelen. Zij is de vrouw van Count Hasimir Fenring en lid van de Bene Gesserit, evenals Lady Jessica, Paul Atreides’ moeder.

Dune Léa Seydoux james bond
Léa Seydoux in SPECTRE (Afbeelding: Warner Bros.)

Seydoux moet ineens tempo maken voor de opnames van Dune 2. Ze is pas net klaar met Crimes of the Future, geregisseerd door David Cronenberg. De film is recent uitgekomen, met een première op Cannes, afgelopen mei.

Léa Seydoux en meer nieuwe namen

De Franse actrice is zeker niet de eerste die genoemd wordt voor een rol in het tweede deel van Dune. Zo zou Florence Pugh (Black Widow, Midsommar) prinses Irulan gaan spelen. Ook is de naam van Austin Butler voorbij gekomen voor de rol van Feud-Rautha. Hij maakt op dit moment furore in de rol van Elvis. Christopher Walken wordt naar verluidt ook aan de cast toegevoegd.

Terugkerende cast

Denis Villeneuve heeft zijn handen overigens niet van het hele project afgetrokken. Zo heeft hij het script voor het tweede deel mede geschreven met Jon Spaihts. Hij belooft dat er minder gepraat wordt en meer actie is. Ook keren er acteurs terug uit deel één, zoals Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Stellan Skarsgård en Dave Bautista.

Naast de ontwikkeling van de films is HBO ook druk bezig met een tv-serie gebaseerd op de film: Dune The Sisterhood. Daarnaast heeft Denis Villeneuve al aangegeven om het laatste deel van Dune te willen maken: Dune Messiah.

Bondgirl op de rode loper

Na No Time to Die was dé bondgirl uit die film te zien op veel rode lopers. Check de stijlvolle looks van Léa Seydoux en andere sterren uit de James Bond-film.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.