Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 25 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De 10 best betaalde CEO’s van nu en hun geschatte inkomsten

Dat (veel) CEO’s maandelijks een flink bedrag op de rekening kunnen bijschrijven, is geen geheim. Helemaal bij de grote bedrijven zitten bestuurders en werknemers in de top van de bedrijfsstructuur niet om geld verlegen.

Wie zijn de top 10 verdieners en welke bedragen kan de CEO-wereldtop bijschrijven?

De 10 bestbetaalde CEO’s ter wereld

Let op, de exacte cijfers van 2022 zijn nog niet bekend. Het gaat om geschatte bedragen op basis van resultaten in 2022 en verdiensten in 2021. Daarbij is geput uit cijfers en informatie van Fortune, Forbes en Bloomberg. De uiteindelijke top 10 kan er dus anders uit komen te zien. Feit is dat deze mensen totaal krankzinnige bedragen verdienen.

1. Elon Musk – 10 miljard dollar

De naam Elon Musk komt waarschijnlijk voor niemand als een verrassing in deze lijst. Zijn totale vermogen wordt in december 2022 geschat op – hou je vast – 148 miljard dollar. Als topman van Tesla, Space X, PayPal en Twitter dat hij de afgelopen maanden onder zijn vleugels had, zit hij er warmpjes bij. Verder staat hij bekend als een jongen met een vorm van autisme, die zichzelf op zijn 27e al multimiljonair mocht noemen.

2. Robert Scaringe – Rivian Automotive – 2,3 miljard dollar

Deze Amerikaanse ondernemer en ingenieur is oprichter en CEO van Rivian. Het bedrijf dat elektrische pick-ups en SUV’s op de markt brengt is momenteel goed voor een marktkapitalisatie van bijna 20 miljard Amerikaanse dollar. Overigens is Scaringe nog maar 39 jaar.

3. Tim Cook – Apple – 850 miljoen dollar

Ook deze beste man verdient een salaris waar je mond van open zakt. Als topman van Apple verdient Tim Cook in een uur ongeveer een vierdubbel modaal maandsalaris. Hij hoeft maar met zijn ogen te knipperen en in een seconde is deze Apple-CEO 2,81 euro rijker.

4. Jeff Green – The Trade Desk – 834 miljoen dollar

CEO van multinational en techbedrijf The Trade Desk, gespecialiseerd in marketingautomatisering. De beurswaarde van het bedrijf is 21,6 miljard Amerikaanse dollar, het vermogen van Jeff Green wordt geschat op 2,8 miljard dollar.

5. Peter Rawlinson – Lucid – 575 miljoen dollar

Na een korte carrière bij Tesla als vice-president en hoofd verantwoordelijke voor de techniek is Peter Rawlinson goed voor tien dienstjaren bij Lucid Motors. Sinds 2019 mag hij zichzelf daar CEO noemen en dat legt hem geen windeieren. Zijn jaarinkomen wordt geschat op 575 miljoen dollar.

6. Thomas Siebel – C3 AI – 343 miljoen dollar

Deze miljardair en zakenman is koploper in de wereld van kunstmatige intelligentie. Als oprichter en CEO van het bedrijf kon hij zichzelf naar schatting 343 miljoen dollar uitkeren. Aan het totale vermogen van Thomas Siebel kunnen we nog een aantal nullen toevoegen. Dat wordt dit jaar namelijk geschat op zo’n 3,2 miljard dollar.

7. Sue Nabi – Coty – 283 miljoen dollar

Sue Nabi is de enige vrouw die we terugzien op deze lijst. Als CEO van Coty, oprichter van het huidverzorgingsmerk Orveda en bijna twintig dienstjaren bij L’Oréal heeft zij dat vooral aan zichzelf te danken. Sinds 2020 is Nabi CEO van het beauty-bedrijf Coty – dat al werd opgericht in 1904. Momenteel heeft het bedrijf een beurswaarde van ruim 7 miljard dollar.

8. Joseph Bae – KKR – 279 miljoen dollar

Bae is mede CEO van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR. En ook dat verdient niet slecht.

9. Tomer Weingarten – SentinelOne – 275 miljoen dollar

Het Amerikaanse cyberbeveilingsbedrijf SentinelOne werd pas in 2013 opgericht. Inmiddels kent het bedrijf een beurswaarde van 3,86 miljard dollar en kon de CEO zichzelf naar schatting 275 miljoen dollar uitbetalen. Daarnaast heeft Weingarten ook nog een behoorlijke vinger in de pap bij een aantal andere bedrijven zoals CyCognito, Forbes Technology Council, Imubit en SecuredTouch.

10. Alexander Karp – Palantir Technologies – 264 miljoen dollar

Het salaris van deze man is een schijntje in vergelijking met zijn totale vermogen. Dat wordt namelijk geschat op ruim 1,3 miljard. Als mede-oprichter en CEO van het software bedrijf Palantir Technologies verdiende hij afgelopen jaar naar schatting 264 miljoen dollar.

De best betaalde CEO’s is een andere top 10 dan de rijkste mensen op aarde. Daar staat Bernard Arnault nu bovenaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.