Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom de erfenis van Daniel Craig niet naar zijn kinderen gaat

Eind september komt de laatste James Bond-film met Daniel Craig uit. De Britse acteur is de best betaalde James Bond ooit en speelde een fortuin bij elkaar als 007. Toch hoeven zijn kinderen niet te rekenen op een groot bedrag als hij overlijdt. Hij is van plan zijn kinderen geen geld achter te laten.

“Erfenissen zijn smakeloos”, vertelt hij tegen het Britse tijdschrift Candis.

Daniel Craig wil erfenis doneren

Daniel Craig heeft kinderen met zijn ex-vrouw Fiona Loudon en zijn huidige vrouw Rachel Weisz, maar in een recent interview laat hij weten zijn twee dochters weinig tot niets achter te laten. In plaats daarvan wil hij het grootste gedeelte doneren aan het goede doel.

“Is er geen oud gezegde dat je hebt gefaald wanneer je als een rijk persoon sterft?”, zegt hij. “Volgens mij heeft Andrew Carnegie (een Amerikaans staalmagnaat en filantroop, red.) een bedrag weggegeven wat vandaag de dag zo’n 11 miljard dollar waard zou zijn. Hij was natuurlijk steenrijk, dus ik wed dat hij er zeker ook nog een deel van heeft gehouden.”

Zelf wil hij absoluut geen grote bedragen aan de volgende generatie achterlaten. “Ik vind een erfenis nogal onsmakelijk”, verklaart hij. “Mijn filosofie is om al je geld uit of weg te geven voor je dood.”

Trend onder rijken: geen geld voor de kinderen

Daniel Craig is niet de enige Britse ster die zijn erfenis niet aan zijn kinderen wil geven. Eerder deed tv-chef Gordon Ramsey al een soortgelijke uitspraak tegen The Telegraph: “Het gaat zeker niet naar hen. Dat bedoel ik niet gemeen; het is om ervoor te zorgen dat ze niet verwend raken.”

De enige afspraak die hij en zijn vrouw hebben gemaakt is dat ze 25 procent krijgen voor een aanbetaling van een appartement, maar zeker niet het volledige bedrag voor een appartement. Zijn kinderen mogen zelfs niet met hun ouders meevliegen in businessclass. “Ze hebben nog lang niet hard genoeg gewerkt om dat te kunnen betalen. Moeten ze echt op die leeftijd en met die lengte al reizen in businessclass? Nee, dat moeten ze niet. Daar zijn we heel streng in.”

Andere miljonairs en miljardairs die volgens Business Insider niet van plan zijn om hun kinderen geld achter te laten, zijn: Sting, Sir. Elton John, Simon Cowell, George Lucas, Michael Bloomberg (oprichter van Bloomberg), Mark Zuckerberg, Warren Bufett en Bill Gates.

Daniel Craig best betaalde James Bond ooit: dit verdiende hij in totaal

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.