Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Copa dropt retro EK-collectie met oude Nederlands Elftal-shirts

Het EK staat voor de deur. Na zeven jaar is het Nederlands Elftal eindelijk weer eens te zien op een eindtoernooi. Tijd voor een nieuw oranje shirt, en dan het liefst een oud model. Goed nieuws: Copa heeft een KNVB Retro Collectie samengesteld.

Voor de meeste Nederlandse voetballiefhebbers is het shirt waarin het Nederlands Elftal het EK 1988 won het summum. Persoonlijk hebben we meer met het Lotto-shirt van het EK 1992, toen Nederland een nóg betere ploeg had. Marco van Basten en Dennis Bergkamp in één team, dan is het bijna knap niet een toernooi te winnen. Maar volledig onnodig verloor Oranje in de halve na strafschoppen van de latere winnaar Denemarken.

Copa eert Nederlands Elftal met retro-collectie

Het shirt uit 1988 zit opmerkelijk genoeg niet in de collectie. Zal te maken hebben met de rechten van Adidas. Wel vind je dat heerlijke shirt dat het Nederlands Elftal tijdens het EK 1992 en WK 1994 droeg terug. Zonder het embleem van Lotto, maar de replica is er niet minder om.

ek, euro 2020, copa, knvb retro collectie, oranje, nederlands elftal, shirt, oude shirts, lotto
(Afbeelding: Copa)

Onze persoonlijke favoriet uit de KNVB Retro Collectie van Copa koop je voor 59,95 euro. Maar wees gerust, er is meer. In de collectie vind je onder meer de Nederlands Elftal-shirts uit 1934, 1978 en 1984. Ook het trainingsjack is iconisch. En dan zijn er nog geweldige sokken. Bekijk de hele collectie hier.

oranje old skool
(Afbeelding: Copa)
ek, euro 2020, copa, knvb retro collectie, oranje, nederlands elftal, shirt, oude shirts, lotto
(Afbeelding: Copa)
ek, euro 2020, copa, knvb retro collectie, oranje, nederlands elftal, shirt, oude shirts
(Afbeelding: Copa)

De mooiste shirts tijdens het EK 2021 (Euro 2020)

Liever een modern shirt dan een retro-model van Copa? Bekijk in dit artikel de mooiste shirts die je gaat zien tijdens het EK 2021, officieel nog altijd Euro 2020. Uiteraard zit daar het huidige shirt van het Nederlands Elftal ook tussen, maar dat is puur vanuit chauvinisme. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Portugal en Duitsland, de landen waar we op voetbalvlak zo’n slechte relatie mee hebben, de mooiste shirts hebben.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.